- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Φτιάχνουμε μαλακά κεκάκια με κάστανο, τον πιο λαχταριστό καρπό του χειμώνα

Ο χειμώνας κοντοζυγώνει και πόσες φορές δεν έχουμε πάρει κάστανα στο χάρτινο σακουλάκι από τις φουφούδες του δρόμου.

Το κάστανο αποτελεί τον κατ’ εξοχήν καρπό του χειμώνα που ταιριάζει τόσο στα φαγητά, όσο και στα γλυκά. Πόσο μάλλον αν έχετε παιδιά, το καστανάκι είναι ό,τι καλύτερο, είτε το ψήσετε, είτε το βράσετε, είτε αποφασίσετε να το βάλετε μέσα στις συνταγές σας.

Εμείς βρήκαμε μία πολύ ωραία, εύκολη συνταγή για μικρά κέικ με κάστανο που θα ξετρελάνουν τα παιδιά και θα γίνουν το αγαπημένο τους γλυκό κολατσιό.

Τι θα χρειαστείτε (για 8 μικρά κεκάκια)

160 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
160 γρ. κρέμα κάστανου γλυκιά
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
4 αυγά
20 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Βάζουμε τη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια, να λυώσει μαζί με το βούτυρο, σε μπεν μαρι.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τ’ ασπράδια των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή. Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε την κρέμα κάστανου με την κρέμα γάλακτος και τους κρόκους των αυγών.

Προσθέτουμε το αλεύρι με τη μαγιά, ανακατεύουμε και μετά τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τμηματικά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 φορμάκια για κέικ, βουτυρωμένα και πασπαλισμένα με αλεύρι. Τα βάζουμε στο φούρνο γιά 15′-20′. Αφήνουμε να κρυώσουν.