Αρχική Παιδικά Εργαστήρια Φτιάχνουμε αρχαία νομίσματα με πηλό στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (8/2)

Φτιάχνουμε αρχαία νομίσματα με πηλό στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (8/2)

5957666967_5f64af69be_z Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών με αφορμή την έκθεση του Καβάφη που φιλοξενείται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, θα συμμετάσχουν σε ένα εργαστήριο πηλού με την εικαστικό Νιόβη Σταυροπούλου, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί.

Παρατηρούμε αρχαία νομίσματα από τις συλλογές του μουσείου και την έκθεση του Καβάφη. Οι παραστάσεις τους, αν και έχουν ελάχιστο όγκο δημιουργούν την αίσθηση του τρισδιάστατου. Τα μικροσκοπικά αυτά ανάγλυφα απεικόνιζαν θεούς που προστάτευαν μια πόλη και τα σύμβολά τους, κεφάλια βασιλέων και αυτοκρατόρων. Σε αυτό το εργαστήριο θα κατασκευάσουμε τα δικά μας πήλινα ανάγλυφα προσθέτοντας και αφαιρώντας κομμάτια πηλού. Θα τα διακοσμήσουμε με τα πρόσωπά μας και τα αγαπημένα μας σύμβολα.

Συμμετοχή: €12 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €10 το καθένα).
Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
2107228321


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.