Αρχική InfoMommy Συμβουλές Φτιάχνουμε κρεμοσάπουνο με τα χεράκια μας!

Φτιάχνουμε κρεμοσάπουνο με τα χεράκια μας!

soap_2308985bΒρήκαμε και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή για να φτιάξουμε εύκολα και οικονομικά το δικό μας κρεμοσάπουνο αξιοποιώντας το κλασικό σαπούνι που όλοι έχουμε στο σπίτι.

Υλικά

1 μπάρα σαπούνι

2 κουταλιές της σούπας υγρή γλυκερίνη (θα την βρειτε στα φαρμακεία)

3,5 λίτρα νερό

Τρίψτε όλη την μπάρα του σαπουνιού στο τρίφτη και βάλτε την σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με την γλυκερίνη και το νερό. Βάλτε το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το σαπούνι. Αφού γίνει αυτό, αφαιρέστε το σκεύος από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη για 11 με 12 ώρες. Αν το μίγμα του κρεμοσάπουνου σας βγει σκληρό, προσθέστε λίγο νερό και χτυπήστε το με ένα μιξεράκι χειρός. Αν βγει πολύ νερουλό, βάλτε το πάλι στην φωτιά, προσθέστε περισσότερο σαπούνι και ακολουθήστε εκ νέου την παραπάνω διαδικασία. Φυλάξτε το υγρό σαπούνι σε ένα μεγάλο δοχείο και γεμίζετε μικρότερα μπουκαλάκια όποτε τα χρειαστείτε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.