Αρχική Πασχαλινά Φτιάχνουμε πασχαλινές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά!

Φτιάχνουμε πασχαλινές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά!

lampada_bTο Σάββατο 13 Απριλίου στις 11 το πρωί, ελάτε να φτιάξουμε αξιοποιώντας παλιά και εν πολλοίς άχρηστα υλικά τα δικά μας πρωτότυπα πασχαλινά χειροτεχνήματα στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο στα Άνω Πατήσια. Ελάτε να κατασκευάσουμε διακοσμητικά για λαμπάδες και για το σπίτι καθώς και άλλες δημιουργίες με παλιά, χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια και αλουμινένια κουτάκια. Γνωρίστε από κοντά την πρακτική του Upcycling ως τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων και δείτε πως μπορείτε να επωφεληθείτε από την επαναχρησιμοποίηση των σκουπιδιών σας. Παράλληλα με το εργαστήρι, θα πραγματοποιείται έκθεση Upcycled αντικειμένων στον ίδιο χώρο, για να γνωρίσετε, να αποκτήσετε και να εμπνευστείτε!

Τι είναι όμως το Upcycling?

Είναι η διαδικασία μετατροπής των απορριμμάτων ή άχρηστων υλικών σε νέα υλικά ή προϊόντα καλύτερης ποιότητας ή υψηλότερης περιβαλλοντικής αξίας. Με το upcycling αποφεύγουμε την απόρριψη στα σκουπίδια χρήσιμων υλικών ,γιατί τα ξαναχρησιμοποιούμε μειώνοντας την κατανάλωση πρώτων υλών για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Η μείωση της κατανάλωσης νέων πρώτων υλών οδηγεί σε μείωση της χρήσης ενέργειας, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ρύπανσης των υδάτων, ακόμη και των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Τo yiuco.com, πρωτοστατεί στην παγκόσμια διαδικτυακή αγορά επιτρέποντας την αγορά, πώληση και ανταλλαγή προϊόντων που προέρχονται μόνο από ανακατασκευασμένα, ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Παράλληλα, λειτουργεί ως πλατφόρμα ανταλλαγής, φιλικών προς το περιβάλλον, ιδεών με σκοπό την πλήρη εφαρμογή τους στην πράξη. Upcycle - Recycle - Reuse: Με άξονα τις τρεις αυτές έννοιες, το yiuco.com δίνει τη δυνατότητα σε ανεξάρτητους κατασκευαστές, δημιουργούς, καλλιτέχνες ακόμα και εταιρείες να δημιουργήσουν το δικό τους online shop και να πουλήσουν προϊόντα που έχουν ολοκληρώσει έναν κύκλο ζωής και ξεκινούν έναν καινούργιο. Από ρούχα, κοσμήματα και έργα τέχνης, μέχρι είδη για το σπίτι τον κήπο, το παιδί και από μουσική και ταινίες, μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές και παιχνίδια.

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

· Η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του Οικολογικού και Πολιτιστικού Κέντρου Άνω Πατησίων, καθημερινά 10.00 -14.00 μ.μ. Τηλ.: 2102525421
· Να φέρετε μαζί σας ένα πλαστικό μπουκάλι και αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικού, ένα ψαλίδι και τη λαμπάδα σας

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ

Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο
Λεωφόρος Ιωνίας 315,
Αθήνα, Τ.Κ. 11143 (σταθμός ηλεκτρικού Άνω Πατήσια)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.