Υπέροχη και εύκολη
Μία κρέμα που ξυπνάει νοσταλγία, αγάπη, μνήμες από παιδικά χρόνια και θυμίζει γιαγιά! Είναι βελούδινη, κρεμώδης με μια άκρως μαγική υφή: πηχτή και απαλή!
Η διατροφολόγος Ειρήνη Καμαρίτη έχει ανεβάσει την υπέροχη αυτή συνταγή στο προφίλ της και μπορούμε να την απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ.σ. μέλι ή άλλο υγρό γλυκαντικό
- 7 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- βανίλια
- κανέλα
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα και το μέλι να ζεσταθούν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο και ανακατεύουμε συνέχως! Αρωματίζουμε με βανίλια και αποσύρουμε όταν
ξεκινήσει ο βρασμός και πήξει ελαφρά. Μοιράζουμε την κρέμα σε μικρά μπολ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και έτοιμο. Για έξτρα θρέψη βάζουμε ξηρούς καρπούς ή αμυγδαλοβουτυρο.
Όταν η κρέμα σερβιριστεί ζεστη θα έχει μια πιο ρευστή υφή και όσο κρυώνει θα έχει μια πιο πηχτή υφή!