Αρχική InfoMommy Νέα Γαλλία: Της έδωσαν λάθος μωρό και ζητάει αποζημίωση 12 εκ. ευρώ από το μαιευτήριο!

Γαλλία: Της έδωσαν λάθος μωρό και ζητάει αποζημίωση 12 εκ. ευρώ από το μαιευτήριο!

srano111Οι οικογένειες δύο μωρών που για δέκα ολόκληρα χρόνια τα μεγάλωναν σαν να ήταν βιολογικά τους παιδιά, ανακάλυψαν ότι είχε γίνει λάθος στο μαιευτήριο και τελικά δεν ήταν δικά τους. Η απίστευτη ιστορία συνέβη σε μαιευτήριο της Γαλλίας και οι οικογένειες ζητούν τώρα αποζημίωση 12 εκ. ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη στις 20 Ιουλίου 1994 όταν η Sophie Serrano -38 ετών σήμερα- και μια μητέρα που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, γέννησαν τις κόρες τους σε κλινική της γαλλικής Ριβιέρας κοντά στην πόλη Grasse.

Η κόρη της κ. Serrano, η μικρή Manon, υπέφερε από ίκτερο και οι γιατροί έβαλαν το μωρό σε θερμοκοιτίδα δίπλα σε ένα άλλο κοριτσάκι. Μια νοσοκόμα άλλαξε εν αγνοία των γονέων θέση στα μωρά μέσα στη θερμοκοιτίδα. Αν και οι δύο γυναίκες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους κατά την παράδοση των παιδιών, οι υπεύθυνοι της κλινική τις διαβεβαίωσαν ότι όλα ήταν εντάξει.

manon03Δέκα χρόνια αργότερα ο πατέρας της Manon ζήτησε εξέταση DNA διότι το παιδί δεν του έμοιαζε. Μάλιστα, είχε αμφισβητήσει και την ίδια του τη γυναίκα η οποία υποστήριξε ότι δεν είχε σχέσεις με άλλον άνδρα. Η γυναίκα υποβλήθηκε με τη σειρά της σε εξέταση μητρότητας για να αποκαλυφθεί ότι ούτε εκείνη ήταν η βιολογική της μητέρα!

Οι γονείς γνώρισαν τα βιολογικά τους παιδιά όταν ήταν 10 ετών. Συναντήθηκαν αλλά αποφάσισαν να μην τα αλλάξουν.  «Αν συνέβη σε εμάς, μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Θα πρέπει να επιβληθεί η μεγαλύτερη ποινή προς παραδειγματισμό, ώστε οι εργαζόμενοι στα μαιευτήρια να είναι πιο υπεύθυνοι και προσεκτικοί», αναφέρει η Sophie Serrano.

Οι δύο οικογένειες έχουν απομακρυνθεί και οι γονείς έχουν κρατήσει τα μη βιολογικά τους παιδιά. Από την πλευρά του, το νοσοκομείο κατηγορεί την νοσοκόμα λέγοντας ότι ήταν αλκοολική και δεν ήξερε τι έκανε και επιμένει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει αποζημιώσεις για το συμβάν. Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει στις 10 Φεβρουαρίου.

Πηγή: www.protothema.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.