- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γαρίδες λεμονάτες με πιπεριές

Το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας θα έχει ένα θαλασσινό που ευτυχώς τα παιδιά μας το αγαπούν. Ποιο είναι αυτό; Οι γαρίδες [1] φυσικά που λόγω νηστείας τώρα είναι ιδανικές για ένα νόστιμο μεσημεριανό φαγάκι. Καταφέρνουν να συνδυάζουν μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με ένα υψηλό σε θρεπτικά συστατικά περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θαλασσινά περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών της ασταξανθίνης και του σεληνίου. Αναμφίβολα τα οφέλη από την κατανάλωσή τους  είναι πολλά και γι’ αυτό είναι από τις καλύτερες εναλλακτικές επιλογές του κρέατος. Αν λοιπόν και εσείς ψάχνετε έναν έξυπνο τρόπο για να φάνε τα παιδάκια σας ψάρια και θαλασσινά καλό είναι να ξεκινήσετε με τις γαρίδες.

Υλικά:

500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος
100 γρ. νερό ζεστό
1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
100 γρ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
30 γρ. χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
30 γρ. πιπεριά κόκκινη
30 γρ. πιπεριά πράσινη
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύετε το νερό, τον ζωμό και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.Ρίχνετε το μίγμα σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτετε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τις πιπεριές.Βράζετε για 2 λεπτά περίπου και κατόπιν προσθέτετε τις γαρίδες, αλατίζοντάς τες ελαφρά.Τέλος, προσθέτετε τη μουστάρδα και αφήνετε να βράσει για ακόμα 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε αμέσως. Σερβίρετε το παραπάνω πιάτο με ρύζι ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας.