Γαρίδες τηγανητές με κουρκούτι

creole-shrimp-3Το καλοκαίρι , τα θαλασσινά είναι η καλύτερη επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα. Για το Κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας ετοιμάζουμε τραγανές γαρίδες τηγανητές. Συνοδεύστε τες με μια δροσερή σαλάτα και δεν θα μείνει ούτε ψιχουλάκι στο πιάτο.

Υλικά:

24 γαρίδες, μεσαίου μεγέθους
2 αυγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
2 κ.σ. νερό
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και τα κεφάλια κρατώντας ανέπαφες τις ουρές. Με μια οδοντογλυφίδα αφαιρούμε το μαύρο εντεράκι από τη ράχη τους.Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με το μίξερ χειρός ή τον αυγοδάρτη.

Σε ένα βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το νερό, το λάδι, το μπέικιν πάουντερ, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε μέσα και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα για να γίνει το μείγμα ομοιογενές χωρίς να χαλάσει η μαρέγκα. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει.

Βουτάμε μία-μία τις γαρίδες στο χυλό κρατώντας τες από την ουρά και τις βάζουμε στο καυτό λάδι. Υπολογίζουμε 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, να πάρει χρυσαφένιο χρώμα ο χυλός, να γίνει τραγανός χωρίς να μαυρίσει και να παραμείνει ζουμερή η γαρίδα. Τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.