Αρχική InfoMommy Συμβουλές Γεμίστε οικονομικά και υγιεινά το καλάθι του σούπερ μάρκετ!

Γεμίστε οικονομικά και υγιεινά το καλάθι του σούπερ μάρκετ!

thehomeissue_supermarket001-571x354Ένας έξυπνος οδηγός για το σούπερ μάρκετ που θα σας βοηθήσει να βάλετε στο καλάθι σας μόνο υγιεινά προϊόντα και να γλιτώσετε και χρήματα κάθε φορά που βγαίνετε για ψώνια.

Κάθε φορά που μπαίνετε στο παντοπωλείο ή το σούπερ μάρκετ έχετε μία και μόνο επιθυμία: να αγοράσετε τα καλύτερα προϊόντα για εσάς και την οικογένεια σας. Αλλά τις περισσότερες φορές, στο όνομα της συνήθειας και της ταχύτητας, αγοράζετε τα ίδια προϊόντα ξανά και ξανά παρά το γεγονός ότι γνωρίζετε πως θα μπορούσατε να κάνετε πιο έξυπνες και υγιεινές επιλογές. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να γεμίσετε το καλάθι σας με πιο ποιοτικά προϊόντα; Διαβάστε παρακάτω και δείτε πώς θα το καταφέρετε.

Μείνετε πιστοί στη λίστα σας: Κι όμως οι σωστές αγορές ξεκινούν πριν φύγετε από το σπίτι. Για αυτό, λοιπόν, δεν έχετε παρά να ετοιμάζετε μία λίστα προτού ξεκινήσετε τα ψώνια σας και να προσπαθείτε να μην ξεφεύγετε πολύ από αυτήν. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αγοραστικά παραστρατήματα που μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας πρέπει να αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε υγιεινά προϊόντα. Επιπλέον, καλό θα ήταν να μπαίνετε σε σούπερ μάρκετ μόνο χορτάτοι. Κι όλα αυτά γιατί το αίσθημα πείνας μας κάνει περισσότερο ευάλωτους σε διάφορες διατροφικές ατασθαλίες. Μια άλλη καλή πρακτική είναι να αποφεύγετε να παίρνετε τα παιδιά στο σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με έρευνες, φαίνεται ότι όταν ψωνίζουμε χωρίς αυτά κάνουμε πιο σωστές, ποιοτικές και υγιεινές επιλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αποκλείσετε τελείως από την εβδομαδιαία βόλτα στο σούπερ μάρκετ: αρκεί να ελέγχετε την επιρροή που ασκούν πάνω σας όταν σας ζητούν να τους αγοράσετε μία ακόμη σοκολάτα. Ή τρεις. Ή πέντε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.