Αρχική Σχολή Γονέων Γεμίζω «Το κουτί των θησαυρών»!

Γεμίζω «Το κουτί των θησαυρών»!

fisi

Τα παιδιά είναι από τη φύση τους περίεργα.

Αντιλαμβάνονται τον κόσμο με ένα μοναδικό τρόπο μέσα από τις αισθήσεις τους, πράγμα πολύ πολύ χρήσιμο! Έτσι, ανακαλύπτουν τη φύση, ψάχνουν, ρωτούν και κάνουν συσχετισμούς.

Τα απίστευτα ΓΙΑΤΙ των παιδιών, τα βοηθά να ταξινομήσουν τις πληροφορίες, να ομαδοποιήσουν πληροφορίες και να καταλήγουν σε συμπεράσματα.

Μια καλή άσκηση παρατήρησης είναι το Κουτί των Θησαυρών!

Αυτό μπορεί να είναι ένα οποιοδήποτε μεγάλου μεγέθους κουτί, που τα παιδιά θα συλλέγουν αντικείμενα που τους κάνουν εντύπωση και συναντούν στις βόλτες στην εξοχή. Για παράδειγμα, το κουτί μπορεί να έχει σπόρους και καρπούς, κοχύλια και ξύλα της θάλασσας, φωλιές πουλιών και έντομα, άνθη, ρίζες και οτιδήποτε άλλο!

Ο σκοπός μας είναι να ανοίγουν συχνά το κουτί και να φτιάχνουν ιστορίες με αυτά!

Να θυμούνται που και πως τα ανακάλυψαν, να δίνουν ονόματα, να συνδυάζουν τα ευρήματα μεταξύ τους, να τα κατηγοριοποιούν,  να φαντάζονται την ιστορία τους, με λίγα λόγια να εξασκούν τη φαντασία και τη λογική σκέψη τους.

Βοηθήστε τα να διατηρήσουν την περιέργειά τους και να την μετατρέψουν σε μάθηση!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.