Αρχική InfoBaby Τοκετός Γέννησε πανομοιότυπα τρίδυμα χωρίς εξωσωματική γονιμοποίηση!

Γέννησε πανομοιότυπα τρίδυμα χωρίς εξωσωματική γονιμοποίηση!

article-2449063-1895A16600000578-655_634x380Η Laura και ο Kevin Stier δεν προσπαθούσαν καν να γίνουν γονείς, όταν -κόντρα σε ακραίες γενετικές πιθανότητες- συνέλαβαν μονοζυγωτικά τρίδυμα χωρίς καμία βοήθεια από ειδικούς γονιμότητας ούτε ανάλογο οικογενειακό ιστορικό.

Η πιθανότητα να αποκτήσει κανείς τρίδυμα με φυσικό τρόπο είναι μόλις μία στις 8.000 συλλήψεις, ενώ το ποσοστό στην περίπτωση μονοζυγωτικών τριδύμων είναι ακόμα μικρότερο και κυμαίνεται από 1 στις 60.000 έως 1 στις 2.000.000 πιθανότητες.

Η φυσιολογική σύλληψη τριδύμων είναι πολύ σπάνια και πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας ποικιλίας συνδυασμών. Η διαδικασία της σύλληψης πανομοιότυπων τριδύμων προκύπτει όταν ένα ωάριο χρησιμοποιείται και για τα τρία έμβρυα, έτσι ώστε το ένα αυγό χωρίζεται σε δύο έμβρυα και, στη συνέχεια, ένα από αυτά τα έμβρυα χωρίζεται κι αυτό με τη σειρά του για να παράγει το τρίτο παιδί.

article-2449063-1895A18200000578-345_634x370“Δεν υπήρχε τίποτα που να μας κάνει να σκεφτούμε ότι αποτελούμε μία από τις πιθανότητες”, λέει η ευτυχισμένη μητέρα. Η πρώτη ένδειξη ότι πρόκειται για μια ασυνήθιστη εγκυμοσύνη ήρθε από την έκπληξη στο πρόσωπο του γυναικολόγου μόλις είδε τον υπέρηχο.

Η Laura μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις αρχές του Ιουνίου, επειδή ένα από τα τρία μωρά φάνηκε να είναι σε κίνδυνο. Δέκα μέρες αργότερα γεννήθηκαν τα τρία κορίτσια, δύο μήνες νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία, ζυγίζοντας περίπου 3.200 κιλά.

Το ζευγάρι έχει πλέον επιστρέψει σπίτι του με τις πανομοιότυπες τρίδυμες κορούλες του, ύστερα από παρακολούθηση τριών ολόκληρων μηνών στο νοσοκομείο. Οι γονείς χρησιμοποιούν το μέγεθος και το χρώμα των μαλλιών για να ξεχωρίζουν τα μωρά. “Μας αρέσει να τις βλέπουμε να μεγαλώνουν, παρατηρώντας από που ξεκίνησαν και που έχουν φτάσει”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.