Αρχική InfoBaby Τοκετός Γέννηση Υγιούς παιδιού από γυναίκα με αχονδροπλασία (νανισμό)

Γέννηση Υγιούς παιδιού από γυναίκα με αχονδροπλασία (νανισμό)

!cid_35541A7B-7609-423C-8A80-630A5359F037

Πρόκειται για ένα περιστατικό εξαιρετικά σπάνιο και εξαιρετικά δύσκολο. Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών IVF ATHENS CENTER Δρ. Βασίλειος Αθανασίου, την Πέμπτη 30 Μαϊου 2013 μάς ανακοίνωσε τη γέννηση υγιούς παιδιού από γυναίκα με αχονδροπλασία, νανισμό.

Η γυναίκα, ετών 33, πάσχει από νανισμό που χαρακτηρίζεται από μεγάλο κεφάλι, μικρά άκρα και χαμηλό ύψος και είχε στην εφηβεία υποστεί σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για αύξηση του ύψους.

Η Δρ. Φλωρεντίν, κλινική εργαστηριακή γενετίστρια, συνεργάτης του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών αναφέρθηκε στην γενετική φύση της αχονδροπλασίας, στην αναγκαιότητα του εντοπισμού πρωτίστως της μοριακής βλάβης του υπεύθυνου για την νόσο γονιδίου, και στην διαδικασία της προεμφυτευτικής γενετικής διάγνωσης  που ακολούθησε στην περίπτωση αυτή. είναι γενετικό νόσημα που οφείλεται σε αυτοσωμικό επικρατούν γονίδιο, και υπάρχει 50% πιθανότητα κληρονόμησης.
Η ιδιαιτερότητα του περιστατικού έγκειται στο ότι:

  • Πραγματοποιήθηκε προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης δύο φορές
  • Το παιδί είναι υγιές αφού προηγήθηκε προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD) και αποκλείσθηκαν τα παθολογικά (πάσχοντα) έμβρυα
  • Η κύηση επετεύχθη μετά από απόψυξη υγιών  κρυοσυντηρημένων βλαστοκύστεων με τη μέθοδο της υαλοποίησης (vitrification)
  • Αποφεύχθηκαν πιθανές επιπλοκές λόγω των ανατομικών δυσπλασιών της μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης
  • Ανατρέχοντας τη διεθνή βιβλιογραφία  παγκοσμίως είναι το δεύτερο παιδί που γεννιέται μετά από προεμφυτευτική γενετική διάγνωση για τη συγκεκριμμένη νόσο, αλλά το πρώτο μετά από συνδυασμό προεμφυτευτικής γενετικής διάγνωσης και κρυοσυντήρησης εμβρύων.

** Το Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών  IVF ATHENS CENTER ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2007, μετά από πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση των συνεργατών του στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.
Ο σκοπός ίδρυσης και λειτουργίας του, ήταν να ολοκληρώσει ένα όραμα: το Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών να αποτελέσει κοιτίδα ελπίδας και χαράς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα ζευγάρια να βιώσουν το θαύμα της ζωής, το θαύμα της γέννησης του δικού τους παιδιού.Στοχεύουμε στη ουσιαστική, ειλικρινή και ποιοτική  υποστήριξη του υπογόνιμου ζευγαριού.Ενημερωνόμαστε και επιμορφωνόμαστε συνεχώς ώστε να εφαρμόζουμε τις πλέον κατάλληλες και εκσυγχρονισμένες ιατρικές τεχνικές  υπηρετώντας την πρόοδο της επιστήμης. Τελικός μας στόχος το Κέντρο μας  να αποτελεί πρότυπο αναφοράς για την  Ελλάδα και το εξωτερικό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.