Αρχική InfoSchool Λύκειο Για δεύτερη χρονιά το κοινωνικό φροντιστήριο στα Χανιά

Για δεύτερη χρονιά το κοινωνικό φροντιστήριο στα Χανιά

pinakas.JPG_b2Με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικο η οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Χανίων με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου». Χθες μάλιστα, υπεγράφη σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων.Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα σε πενήντα, οικονομικά αδύναμους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποστηριχθούν μαθησιακά από φροντιστήρια των Χανίων.

Η επιλογή των μαθητών, μετά την υποβολή των σχετικών αιτήσεων μέχρι τις 2 Αυγούστου, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Χανίων, θα γίνει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ όσα παιδιά επιλεγούν, θα παρακολουθούν μαθήματα σε κανονικά τμήματα φροντιστηρίων.

Με τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου δίνεται ανάσα και στις οικογένειες των μαθητών, καθώς αφαιρείται μία ακόμη οικονομική επιβάρυνση, σε μία περίοδο, που η οικονομική κρίση έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης. Στην αποτελεσματικότητα του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου,την προηγούμενη χρονιά, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γεώργιος Καμπουράκης, τονίζοντας ήδη ποσοστό που υπερβαίνει το 50% των μαθητών, που παρακολούθησαν μαθήματα, κατάφεραν να εισαχθούν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.