Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Για να μην παχαίνουμε όταν τρώμε σουβλάκια, πίτσες κλπ πρέπει μετά να καταναλώνουμε λίγα…

Για να μην παχαίνουμε όταν τρώμε σουβλάκια, πίτσες κλπ πρέπει μετά να καταναλώνουμε λίγα…

E5B7F25965F154D3A7CF4C640D24E463
Βάση μίας νέας επιστημονικής έρευνας, αν μετά από ένα παχυντικό γεύμα φάμε και αυτή τη super food, τότε δεν θα παχαίνουμε.
Όταν δηλαδή καταναλώσετε σοκολάτα, κρουασάν, πίτσα κλπ, και μετά φάτε κόκκινο μύρτιλο ή αλλιώς θαμνόμουρο, τότε δεν κινδυνεύετε να σας «μείνουν» οι θερμίδες τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουντ, στη Σουηδία, έδωσαν σε ποντίκια οκτώ διαφορετικά είδη μούρων: lingonberry, bilberry, βατόμουρο, crowberry, blackberry, δαμάσκηνο, blackcurrant και acai berry.

Η μελέτη έδειξε, ότι μετά από τρεις μήνες, η ομάδα του κόκκινου μύρτιλου είχε τα καλύτερα αποτελέσματα με σημαντική διαφορά - δηλαδή δεν είχε παχύνει παρόλο που κατανάλωναν λιπαρά.

Τα οφέλη του κόκκινου μύρτιλου πιθανότατα οφείλονται στις πολυφαινόλες, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μην προσέχουμε  τη διατροφή μας.

Το κόκκινο μύρτιλο ή αλλιώς θαμνόμουρο, είναι δημοφιλέστατο στις σκανδιναβικές χώρες, μειώνει τη χοληστερόλη και τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

** νΕπειδή τα αποτελέσματα και τα ευρήματα αποδίδονται σε μελέτη, καλό είναι πριν την κατανάλωση να ερωτηθεί παθολόγος ή διατροφολόγος για να υποδείξει την ποσότητα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.