Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Για να παρακολουθήσει το 5 ετών παιδί μου εργοθεραπεία πρέπει να υπάρχει διάγνωση από ΚΕΔΔΥ;"

"Για να παρακολουθήσει το 5 ετών παιδί μου εργοθεραπεία πρέπει να υπάρχει διάγνωση από ΚΕΔΔΥ;"

"Θα ήθελα να ρωτήσω σας παρακαλώ προκειμένου να κάνω εργοθεραπεία στο 5 ετών παιδί μου χρειάζεται να γίνει διάγνωση από ΚΕΔΔΥ; Επίσης γνωρίζω οτι διάγνωση για ΔΕΠΥ γίνεται απο τα 7 έτη και μετα. Ισχύει; Για τη ΔΕΠΥ συνήθως πόσες σε αριθμό συνεδρίες χρειάζονται; Ευχαριστω!!

Aπαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολόγος

Τα ΚΕΔΔΥ είναι αρμόδια για την ανίχνευση και την διαπίστωση του είδους κσι τον βαθμο των εκπαιδευτικών δυσκολιών στην προσχολική και σχολική ηλικία. Γίνεται η ενημέρωση και η καθοδήγηση των γονιών για το είδος, το σύνολο καθώς και το πλαίσιο των θεραπειων στο οποίο μπορούν να πραγματοποιηθούν το εκάστοτε πρόγραμμα καθώς και ο εντοπισμός του κατάλληλου σχολικού πλαισίου. Όσο πιο έγκαιρα γίνεται η διάγνωση τόσο πιο άμεσα γίνεται και η αποθεραπεία.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος-Οικογενειακη Θεραπεύτρια-Παιδοψυχολογος
6936637612/ 2155300652
http://www.greekpsychologist.com/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.