Αρχική InfoSchool Λύκειο Για το Αρκάνσας βάζει πλώρη η "Ρομποτοσυμμορία" του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής!

Για το Αρκάνσας βάζει πλώρη η "Ρομποτοσυμμορία" του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής!

Η «Ρομποτοσυμμορία» του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, απαρτίζεται από δέκα μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι κατέκτησαν το πρώτο βραβείο καινοτόμου λύσης και την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FLL που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη.

Η τιμητική πρωτιά, με την ιδέα της κατασκευής ενός κάδου ανακύκλωσης που κάνει αυτόματα τον διαχωρισμό των υλικών, χάρισε στα μέλη της «Ρομποτοσυμμορίας» μία μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό FLL που θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 22 Μαΐου. Προϋπόθεση, βέβαια, για να εξαργυρώσουν οι μαθητές τη μεγάλη αυτή επιτυχία είναι να βρουν από χορηγούς τα απαραίτητα χρήματα, που αντιστοιχούν στα έξοδα του ταξιδιού και της διαμονής τους στην Αμερική.

Την συνδρομή του για αυτόν τον σκοπό, με τη χορήγηση ενός ποσού της τάξεως των 3.000 ευρώ, προτίθεται να παράσχει ο Δήμος Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος προτίθεται να επιχορηγήσει με το ποσό αυτό τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που έχει αναλάβει την προσπάθεια της συγκέντρωσης χορηγιών και την οριστική σχετική απόφαση θα κληθούν να πάρουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης.   Σημειώνεται, ότι στον ίδιο διαγωνισμό είχε διακριθεί μία ακόμα ομάδα μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, οι RoboTrainers Reloaded. Οι 7 μαθητές που απαρτίζουν την ομάδα κέρδισαν το βραβείο αξιοπρεπή επαγγελματισμού και κατέκτησαν την έκτη θέση στη γενική κατάταξη, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στην Τενερίφη της Ισπανίας, από τις 4 έως τις 6 Μαΐου. Ο Δήμος Κομοτηνής εξετάζει το ενδεχόμενο να συμβάλλει και σε αυτήν την περίπτωση στην κάλυψη των εξόδων της μαθητικής αποστολής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.