Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Για τρίτη φορά στο ΣτΕ το ζήτημα με τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών

Για τρίτη φορά στο ΣτΕ το ζήτημα με τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών

newego_LARGE_t_420_54223359Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε για τρίτη φορά ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος το Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων.

Το εν λόγω σχέδιο προεδρικού διατάγματος κατατέθηκε για πρώτη φορά στο ΣτΕ για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στις 22 Απριλίου 2013. Η συζήτηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 13 Μαίου 2013, ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας με επιστολή του ζήτησε να ανακληθεί το επίμαχο διάταγμα για να προβεί σε διορθώσεις.

Την επόμενη ημέρα το διάταγμα επανακατατέθηκε με ορισμένες τροποποιήσεις, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί τότε ευνοϊκές για τους εκπαιδευτικούς.

Στις 3 Ιουνίου 2013 το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, κάνοντας παρατηρήσεις νομοτεχνικού περιεχομένου και διαβίβασε τη γνωμοδότησή του στο υπουργείο Παιδείας .

Εξήντα οκτώ ημέρες μετά το υπουργείο Παιδείας, χωρίς αλλαγές στο περιεχόμενό του, επανακατέθεσε στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για νέα επεξεργασία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.