- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Για τρίτη χρονιά η Βίκυ Ξανθοπούλου βραβεύτηκε ως δασκάλα της χρονιάς σε διεθνή διαγωνισμό!

Μόνο περηφάνια μπορούμε να αισθανθούμε για την εξαιρετική Νηπιαγωγό Βίκυ Ξανθοπούλου [2] που για τρίτη χρονιά κατέκτησε τον τίτλο της Εμπνευσμένης Δασκάλας της Χρονιάς “Inspirational Teacher of the Year” στα διεθνή βραβεία Global Education Awards!

Η σπουδαία Νηπιαγωγός που δουλεύει στο δημόσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο της Ποταμιάς Θάσου, [3] έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για το εκπαιδευτικό της έργο και τις καινοτόμες εκπαιδευτικές της πρακτικές που καθιστούν το μάθημα μια ευχάριστη δημιουργική εμπειρία για όλα τα παιδιά.

Η Νηπιαγωγός που “μιλά” στην καρδιά των μαθητών

Η βράβευσή της για τρίτη συνεχή χρονιά με το Global Teacher Award από τον διεθνή οργανισμό AKS Education Awards, ένα βραβείο που απονέμεται σε εκπαιδευτικούς ως αναγνώριση της συμβολής τους στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, συμβάλλοντας στο να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος είναι η καλύτερη επιβράβευση του εκπαιδευτικού της εργου!

Το βραβείο ήρθε για το project «Παίζουμε Βιβλίο», που εφαρμόζει στην τάξη της εδώ και επτά χρόνια με τους μαθητές της, με σκοπό να τους μεταδώσει την αγάπη για το βιβλίο σε όλες του τις μορφές. Η σειρά βιβλίων «Παίζουμε Βιβλίο» [4]  είναι ιδανική για παιδιά από 3 έως 12 ετών και θα τη βρείτε στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

«Το “Παίζουμε Βιβλίο” είναι όλα όσα αξιώνω ως δασκάλα από την Εκπαίδευση, αλλά και από το ίδιο μου τον εαυτό. Επί πολλά χρόνια αναζητούσα το πραγματικό νόημα της μάθησης, μέσα στο σχολείο, που είναι να δημιουργεί δυνατές εμπειρίες στα ίδια τα παιδιά, να ενεργοποιεί τη φαντασία τους και να τους καλλιεργεί αξίες ζωής» δηλώνει στο Ιnfokids.gr η Βίκυ Ξανθοπούλου [5], μιλώντας με πάθος και υπερηφάνεια για το έργο της μέσα στο σχολείο – ακόμα και στο μικρό νηπιαγωγείο ενός χωριού σε ένα ελληνικό νησί, που όμως κατόρθωσε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Το «Παίζουμε βιβλίο;» είναι ουσιαστικά ένα πρότζεκτ αναγνωστικών εμψυχώσεων, που σχετίζεται με την κοινωνική διάσταση της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της οποίας, η βραβευμένη δασκάλα προσπαθεί να συνδέσει τις ανάγκες των μαθητών της με τη μαθησιακή διαδικασία και να συνδυάσει τις ανάγκες των μαθητών με ένα βιβλίο που ανταποκρίνεται σ’ αυτές- είτε οι ανάγκες είναι μαθησιακές, είτε κοινωνικές, είτε συναισθηματικές.

“Νιώθω ευγνώμων για την βράβευση μου”

Όπως δήλωσε στο Ιnfokids.gr η κα Ξανθοπούλου “Είναι πολύ σημαντικό που ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός AKS Education Awards έχει αναγνωρίσει την παιδαγωγική αξία και τον καινοτόμο χαρακτήρα του προγράμματος «Παίζουμε βιβλίο;» και μου απονέμει τον τίτλο Inspirational Teacher of the Year!  Ανυπομονώ να βρεθώ στο Ντουμπάϊ με συναδέρφους/ισσες εκπαιδευτικούς από όλον τον κόσμο για να συζητήσουμε για τις προκλήσεις της εκπαίδευσης παγκοσμίως! Ευχαριστώ θερμά τις εκδοσεις Παπαδόπουλος που βρίσκονται στο πλευρό μου!”

Ενώ ερωτηθείσα για το πώς νιώθει για την βράβευσή της δήλωσε ότι “Μακάρι η πολιτεία να επένδυε και να στήριζε ουσιαστικά και με ειλικρίνεια τον θεσμό της Παιδείας. Θα ευημερούσαν όλοι οι τομείς του κράτους. Η διάκριση αυτή πραγματικά μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω να προσφέρω για έναν μέλλον πιο δίκαιο και πιο βιώσιμο για τα παιδιά μας! Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο!”

Διαβάστε επίσης:

Το παιδικό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης που «ζωντανεύει» σελίδες μιας άλλης εποχής (εικόνες) [6]

Το Μουσείο Ζωολογίας υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με 2 ευρώ είσοδο το σαββατοκύριακο (19/-20/3) [7]

Μαθαίνουμε για το Ρεμπέτικο μέσα από δύο δράσεις για όλη την οικογένεια [8]

Κοριτσάκι γεννήθηκε χωρίς ρεύμα, τρεχούμενο νερό και γιατρό… ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας [9]