- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γιαγιά ξεσπά για την Κιβωτό του Κόσμου: “Δεν με άφηναν για 4 χρόνια να δω την εγγονή μου…” (video)

Μήνυση κατέθεσε η γιαγιά ενός κοριτσιού, 17 ετών σήμερα, στην Κιβωτό του Κόσμου [2]καθώς δεν την άφηναν επί τέσσερα χρόνια να δει την εγγονή της, ενώ όπως καταγγέλλει το παιδί έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν του έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και το ανάγκαζαν σε εργασία.

Το κορίτσι που σήμερα είναι 17 ετών, βρίσκεται στο ίδρυμα από 10 ετών με τη γιαγιά του να καταγγέλλει πως ενώ ζητούσε την επιμέλεια στην κιβωτό της έλεγαν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο από τους γονείς. Όπως η ίδια εξήγησε το παιδί αρχικά οδηγήθηκε στην Κιβωτό με εισαγγελική διαταγή καθώς οι γονείς ήταν τοξικομανείς και είχαν χάσει την επιμέλεια.

“Δεν με άφηναν για 4 χρόνια να δω την εγγονή μου…”: Το ξέσπασμα της γιαγιάς

«Σχεδόν 4 χρόνια προσπαθώ να συναντήσω το παιδί. Με εισαγγελική παραγγελία πήγε η αστυνομία και πήρε το παιδί από το σχολείο χωρίς να μας ενημερώσουν και το ψάχναμε. Μετά από τέσσερις ώρες μας πήραν και μας είπαν το παιδί το έχουν εκεί, στο Τμήμα», είπε η γιαγιά του κοριτσιού που ζει μόνιμα στην Αγγλία.

Και πρόσθεσε πως «πήγα να πάρω το παιδί και στην Κιβωτό μου είπαν πως έχουν τον δικό τους νόμο, δηλαδή θέλανε οι γονείς να το πάρουν, δεν το δίνανε πουθενά αλλού.

Μου λένε ότι πει ο εισαγγελέας, να κάνω αγωγές και να αναλάβω την επιμέλεια. Το παιδί έχει προβλήματα υγείας και πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί αλλά δεν θέλω να το εξετάσουν αυτοί.

Δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Θέλω να το πάω εγώ το παιδί σε γιατρό. Μου λένε εμείς έχουμε τους δικούς μας γιατρούς. Οι εξετάσεις του λένε επίσης ότι είναι καλές, εγώ δεν τους εμπιστεύομαι.

Παράλληλα, η γυναίκα αφήνει υπόνοιες ότι το παιδί το κακομεταχειρίζονταν.

“Αρνούνται να δώσουν το εγγόνι στη γιαγιά οι υπεύθυνοι της Κιβωτού”

Η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη ανέφερε πως «υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια μια μεθόδευση αποξένωσης των γονέων, της γιαγιάς και όλου του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Το παιδάκι μου είπε πως στις ελάχιστες επικοινωνίες που είχε με την οικογένειά της, έπρεπε πάντα να είναι παρών ένα πρόσωπο της Κιβωτού που άκουγε και κατέγραφε ότι συζητούσαν μεταξύ τους. Έχει δικαίωμα αυτό το παιδί, όποιος και αν είναι ο γονέας να έχει ιδιωτικό χρόνο.

Στο συγκεκριμένο περιβάλλον ούτε έξω δεν είχε βγει. Της έλειπαν τόσο πολύ οι γονείς της και η οικογένειά της που έκλαιγε συνέχεια, δεν έτρωγε, είχε αδυνατίσει πολύ και ζητούσε να έχει επικοινωνία και δεν της το επέτρεπαν».

Ο Γολγοθάς της γιαγιάς για να δει την εγγονή της

Όπως δήλωσε η γιαγιά του παιδιού που μένει μόνιμα στην Αγγλία: « [3]Σχεδόν 4 χρόνια προσπαθώ να συναντήσω το παιδί. Με εισαγγελική παραγγελία πήγε η αστυνομία και πήρε το παιδί από το σχολείο χωρίς να μας ενημερώσουν και το ψάχναμε. Μετά από τέσσερις ώρες μας πήραν και μας είπαν το παιδί το έχουν εκεί, στο Τμήμα.

Πήγα να πάρω το παιδί και στην Κιβωτό μου είπαν πως έχουν τον δικό τους νόμο, δηλαδή θέλανε οι γονείς να το πάρουν, δεν το δίνανε πουθενά αλλού. Μου λένε ότι πει ο εισαγγελέας, να κάνω αγωγές και να αναλάβω την επιμέλεια.

Το παιδί έχει προβλήματα υγείας και πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί αλλά δεν θέλω να το εξετάσουν αυτοί. Δεν τους έχω εμπιστοσύνη. Θέλω να το πάω εγώ το παιδί σε γιατρό.

Μου λένε εμείς έχουμε τους δικούς μας γιατρούς. Οι εξετάσεις του λένε επίσης ότι είναι καλές, εγώ δεν τους εμπιστεύομαι» δήλωσε και άφησε αιχμές για πιθανή κακοποίηση του κοριτσιού

«Το κοριτσάκι έχει επιληπτικές κρίσεις και είδαμε πως δεν έγιναν όλες οι εξετάσεις με βάση το πρόβλημα που έχει. Θέλει να το πάει στους καλύτερους γιατρούς» ανέφερε η δικηγόρος και πρόσθεσε ότι έβαζαν το κοριτσάκι να εργάζεται ως καθαρίστρια: «Από μικρή ηλικία το έβαζαν και εργαζόταν.Έκανε δουλειές σαν καθαρίστρια στα κεντρικά της Κιβωτού».

«Όταν άλλαξε η διοίκηση πήραμε τον ιατρικό φάκελο. Είναι ελλιπής και με κάποιους γιατρούς που μιλήσαμε, πρέπει να κάνει άλλου είδους εξετάσεις» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το κοριτσάκι είναι ευτυχισμένο που πέρασε τα Χριστούγεννα μαζί με την γιαγιά του.

Διαβάστε επίσης:

Αμερική: Έγκριση θεραπείας κατά της παχυσαρκίας σε εφήβους 12 ετών και άνω [4]

Θλίψη στην Κάλυμνο για τον 17χρονο Σπύρο που “έφυγε” από τη ζωή μετά από τροχαίο – Ήταν αθλητής στο μπάσκετ [5]

Τραγωδία στην Καρδίτσα: Πέθανε το 16 ημερών βρέφος [6]