Γιαουρτογλυκό με ανανά και ακτινίδιο

Ελάτε να φτιάξουμε ένα άκρως καλοκαιρινό δροσιστικό γιαουρτογλυκάκι που μπρείτε να το φτιάξετε ανά πάσα στιγμή και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες όταν τα παιδιά σας ζητάνε γλυκό και δεν έχετε τίποτα άλλο να τους προσφέρετε. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα και γεύσεις ζελέ.

Υλικά

2 κουτιά ανανάς
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 φυτική σαντιγί
1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά
φρέσκο φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Ανοίγετε τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζετε καλά, κρατώντας 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβοντας όλες τις υπόλοιπες.Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνετε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύετε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ. Ανακατεύετε καλά πάνω στη φωτιά προσέχοντας να μη φουσκώσει το ζελέ ενώ βράζει.Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζετε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει και το αφήνετε μέχρι να πήξει.Χτυπάτε καλά τη σαντιγί και προσθέτετε το γιαούρτι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το ζελέ ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Έπειτα ρίχνετε και τον κομμένο ανανά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το γλυκό μέσα σε ένα γυάλινο μπολ, το στρώνετε καλά, το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.Όταν το βγάλετε για να το σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης, βάζετε στη μέση μια ροδέλα ανανά και στο κέντρο του ένα κερασάκι. Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες ροδέλες, όπως προτιμάτε.