Γιατί δεν εμφανίστηκαν οι γονείς της 11χρονης Ιωάννας στο τρισάγιο για τη μνήμη της

Τρισάγιο για τα εννιάμερα της 11χρονης Ιωάννας που βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από βραχώδη περιοχή στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, τελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο νεκροταφείο του Μουζουρά.

Στα εννιάμερα για τη μνήμη του μικρού κοριτσιού έδωσαν το παρόν ελάχιστοι συγγενείς από τη μεριά του πατέρα ωστόσο από το μνημόσυνο απουσίαζαν οι γονείς της.

Ηχηρή η απουσία των γονέων

Σύμφωνα με το zarpanews.gr ο πατέρας βρίσκεται στο ψυχιατρείο όπου μεταφέρθηκε για να παρακολουθηθεί από γιατρούς επειδή πριν λίγες μέρες προσπάθησε να δώσει τέλος στη ζωή του και να πέσει από το σημείο που έπεσε η κόρη του.

Την ίδια στιγμή είναι άγνωστο το πού βρισκόταν η μητέρα της 11χρονης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πηγές αναφέρουν ότι η μητέρα δεν έχει πάει ακόμα να δει το μνήμα της κόρης της ή να ανάψει το καντηλάκι στον τάφο.

Απομακρύνθηκαν από την μητέρα τα 2 αδερφάκια της Ιωάννας

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής τα δύο αδερφάκια της Ιωάννας έχουν απομακρυνθεί προσωρινά από τη μητέρα τους και βρίσκονται σε κοινωνική δομή έως ότου τελειώσει η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της 11χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, η αστυνομία -που είχε αρχικά αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια, συνεχίζει την έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη τις μαρτυρίες συμμαθητών και ανθρώπων που βρίσκονταν στην περιοχή την μοιραία ημέρα, ενώ έχει ήδη ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Υπάρχουν μάρτυρες που δηλώνουν ότι είδαν το κοριτσάκι να βγάζει τη ζακέτα του και να την κρεμάσει σε ένα κλαδί και να αφήνει και το κινητό της, το οποίο είχε κλείσει από μπαταρία στις 9 περίπου το βράδυ της Τρίτης.

Επίσης, σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, το κοριτσάκι φαίνεται ότι έπεσε κατακόρυφα, με τα πόδια με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συντριπτικά κατάγματα στα κάτω άκρα.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν και για την κατά 14 ώρες καθυστερημένη ενημέρωση των αρχών, από την μητέρα της.

Προβληματισμός επικρατεί και για το γεγονός ότι το πρωί της επόμενης ημέρας πήγε τα άλλα δύο παιδιά στο σχολείο κανονικά. Όταν οι δάσκαλοι ρώτησαν πού είναι η Ιωάννα, τους απάντησε ότι ήταν άρρωστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν την εξαφάνισή της, η Ιωάννα είχε ξαναφύγει από το σπίτι για να εντοπιστεί αργότερα από την μητέρα της στο ίδιο σημείο που έχασε τη ζωή της.