Αρχική Infokids Υγεία Γιατί δεν κάνει τα παιδιά να βλέπουν πολύ τηλεόραση;

Γιατί δεν κάνει τα παιδιά να βλέπουν πολύ τηλεόραση;

kidsTV_2276200b

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά αλλά και οι έφηβοι που παρακολουθούν πολύ τηλεόραση είναι πιθανό να εκδηλώσουν βίαιες συμπεριφορές και κατ' επέκταση μπορεί να γίνουν αντικοινωνικοί και επιθετικοί ακόμα και να εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά κάποια στιγμή στο μέλλον.

Συγκεκριμένο πανεπιστημιακό πείραμα της προληπτικής και κοινωνικής ιατρικής με δείγμα 1.000 παιδιών απέδειξε ότι όσα από αυτά τα παιδιά παρακολουθούσαν περισσότερη τηλεόραση, είχαν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν αργότερα αντικοινωνική προσωπικότητα ακόμη και να καταδικαστούν για κάποια εγκληματική πράξη.

Μάλιστα οι επιστήμονες τόνισαν ότι, ο κίνδυνος αυτός αυξανόταν κατά 30% με κάθε παραπάνω ώρα που τα παιδιά περνούσαν μπροστά στην τηλεόραση μέσα στην ημέρα.
Η έρευνα διευκρινίζει ότι η παραβατική συμπεριφορά αφορά τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια που βλέπουν συνέχεια τηλεόραση και μάλιστα πρόκειται για έναν παράγοντα ανεξάρτητο, που δεν σχετίζεται δηλαδή με την οικογένεια, την οικονομική κατάσταση, την γονική συμπεριφορά, τον κοινωνικό περίγυρο κ.ο.κ

Παρ' όλα αυτά, αυτό που λένε οι επιστήμονες, δεν είναι ότι η τηλεόραση προκαλεί απαραίτητα και σε κάθε περίπτωση αντικοινωνική συμπεριφορά, απλώς τα ευρήματά υποδηλώνουν ότι η μείωση του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης μπορεί να μειώσει τα ποσοστά αυτής της αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα πάντως με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, τα παιδιά δεν πρέπει να βλέπουν περισσότερο από 2 ώρες τηλεόρασης την ημέρα, κι φυσικά περιττό να πούμε ότι αυτό αφορά σε ποιοτικά προγράμματα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.