Αρχική Σχολή Γονέων Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τα παιδιά να κερδίζουν στα επιτραπέζια;

Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τα παιδιά να κερδίζουν στα επιτραπέζια;

"Πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά να κερδίζουν στα επιτραπέζια;". Εάν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των γονέων που έχουν αναρωτηθεί πολλές φορές, οι ειδικοί ψυχολόγοι αναφέρουν ότι η απάντηση είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ.

Οι γονείς θα πρέπει να αρχίζουν να παίζουν επιτραπέζια με τα παιδιά τους πιο σοβαρά και υπεύθυνα, από τη στιγμή που κλείνουν τα 5 ή 6 έτη. Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να "συντρίψετε" τα παιδιά γιατί είναι πολύ πιθανό να μην θελήσουν να ξαναπαίξουν μαζί σας, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο μπαμπάς και η μαμά είναι "δυνατοί" αντίπαλοι.

Μάλιστα, τα παιδιά καταλαβαίνουν πότε οι γονείς χάνουν επίτηδες. Αν μάθουν συνέχεια να νικούν, δεν θα ξέρουν να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη ήττα στο μέλλον ή μια ανταγωνιστική συμπεριφορά.

Ο σωστός τρόπος συναγωνισμού στα επιτραπέζια παιχνίδια βοηθά τα παιδιά να διαμορφώσουν χαρακτήρα και προσωπικότητα και να δημιουργήσουν καλή αίσθηση της ευγενούς άμιλλας και της δικαιοσύνης. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και σε κάποια φαινομενικά ανόητα παιχνίδια, υπάρχουν μεγάλα διδάγματα για τον αθλητισμό, τις επιχειρήσεις και τη ζωή γενικότερα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.