Γιατί δεν πρέπει να φορτίζουμε το iPhone όλο το βραδυ και αλλα 6 λάθη που κάνουμε με το κινητό μας

image

Η αλήθεια ειναι οτι το smartphone για τους περισσότερους  που το χρησιμοποιούν  ειναι απαραίτητο εργαλειο στην καθημερινότητα τους και το προσεχουν ως κόρη οφθαλμού…Η μηπως όχι..;

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που ίσως δεν κάνετε σωστά:

1. Δεν το απενεργοποιείτε ποτέ

Είναι πραγματικά σημαντικό να απενεργοποιείτε εντελώς το κινησας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αλλιώς η μπαταρία του θα πεθάνει γρηγορότερα από το κανονικό. Αφήνοντάς το ανοιχτό και αχρησιμοποίητο, εξαντλείτε την μπαταρία. Τώρα αν το χρησιμοποιείτε ως ξυπνητήρι, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα κανονικό  ξυπνητήρι ή διαφορετικά να κλείνετε το κινητό σας κάποια άλλη στιγμή μέσα στην ημέρα.

2. Αφήνετε ανοιχτό το WiFi και το Bluetooth όλη την ώρα!

Όταν οι λειτουργίες του WiFi και του Bluetooth είναι ανοιχτές στο iPhone αλλά δεν χρησιμοποιούνται, απλά σπαταλούν την μπαταρία του. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε,επειδή σίγουρα δεν χρειάζεστε ούτε το wifi ούτε το Bluetooth όλη την ώρα, είναι να τα εχετε και τα δύο απενεργοποιημένα και να τα ανοίγετε μόνο όταν τα χρειάζεστε.

3. Το χρησιμοποιείτε σε εξωτερικό περιβάλλον με ακραίες καιρικές συνθήκες

Το iPhone δεν είναι σχεδιασμένο να αντέχει υπερβολικά ζεστές ή υπερβολικά κρύες θερμοκρασίες. Για αυτό και δεν είναι ό,τι καλύτερο να κανετε υπερβολική χρηςη σε ανοιχτό χώρο όταν η θερμοκρασία είναι ειτε πολύ υψηλη είτε πολύ χαμηλή, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εξαντλήσετε την μπαταρία ή το κινητό να κλείσει από μόνο του. Αν πρέπει να βρίσκεστε έξω με τέτοιο καιρό, τότε καλύτερα να έχετε το iPhone σας κλειστό ή τουλάχιστον μέσα στην τσέπη σας.

4. Το αφήνετε να φορτίζει όλο το βράδυ!

Μπορεί να είναι βολικό να αφήνετε το κινητό να φορτίζει όλο το βράδυ, αλλα μάλλον δεν ειναι και τόσο καλή ιδέα. Οι απόψεις πάνω σ αυτό είναι πολλές, αλλα η πλειοψηφία όμως υποστηρίζει πως αν το iPhone ολοκληρώσει την φόρτιση και εξακολουθεί να μένει συνδεδεμένο στην πρίζα, μπορεί να προκληθεί βλάβη στην μπαταρία και, με τον καιρό, να εξαντλείται πιο γρήγορα ενώ αντίθετα θα αποδίδει καλύτερα αν βγάζετε το κινητό από την πρίζα πριν ολοκληρώσει το 100% της φόρτισης.

5. Το φορτίζετε στο 100% ή αφήνετε την μπαταρία να φτάσει στο 0% !

Οι μπαταρίες lithium-ion που χρησιμοποιούνται στα iPhone, λειτουργούν καλύτερα όταν είναι φορτισμένες ανάμεσα στο 50% με 80%, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Από την άλλη, αν φορτίζετε το κινητό σας μέχρι να γεμίσει τελείως η μπαταρία, μπορεί να οδηγήσει την μπαταρία σας σε μια «κατάσταση βαθιάς εκφόρτισης», που κάνει τα ιόντα ανίκανα να φορτίσουν, τονίζει η Apple. Προσθέτει, επίσης, πως φορτίζοντας την μπαταρία για μικρά χρονικά διαστήματα, τόσο ώστε απλά να διατηρείται σε νορμάλ επίπεδα (50%-80%), δίνουμε αρκετή ενέργεια στα ιόντα ώστε να δουλεύουν συνεχόμενα και να προστατεύουν τη ζωή της μπαταρίας.

6.Δεν το καθαρίζετε Το iPhone

Κι όμως είναι πολύ βρώμικο! Μελέτες έδειξαν οτι ακόμα και το πιατάκι του σκύλου η της γάτας ειναι πιο καθαρό! Η Apple συνιστά να χρησιμοποιείτε ένα απαλό πανάκι χωρίς χνούδι για να καθαρίζετε τη συσκευή σας. Υπάρχουν επίσης προϊόντα που ισχυρίζονται πως χρησιμοποιούν υπεριώδη φωτισμό για να αποστειρώνουν το τηλέφωνό σας. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε ποτέ να καθαρίζετε τη θύρα φόρτισης του κινητού! Υπολείμματα από τις τσέπες και τις τσάντες σας μπορεί να κολλήσουν εκεί μέσα και να συνωστισθούν με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζετε προβλήματα στη φόρτιση του κινητού.

7.Δεν προστατεύετε τα δεδομένα σας με κωδικό

Σύμφωνα με έρευνα της Apple το 2013, οι μισοί χρήστες iPhone δεν κλειδώνουν τα κινητά τους με κωδικό!. Είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα διαφορετικά αν δεν έχετε passcode στο  iphone και σας το κλέψουν όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες ειναι ανοιχτές και διαθέσιμες!