Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας γράφει και συμβουλεύει Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σχέση και το γάμο μας…

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σχέση και το γάμο μας…

couple-vacation
Οι τρελοί ρυθμοί του χειμώνα δεν σας άφησαν και πολλά περιθώρια για να είστε μαζί σαν ζευγάρι αλλά παραδοσιακά το καλοκαίρι έχετε περισσότερο χρόνο για να το κάνετε. Μην αφήσετε ούτε στιγμή τη σχέση σας να ατονήσει γιατί με το πέρασμα του χρόνου αυτό γίνεται όλο και πιο εύκολα αλλά και χωρίς να το καταλάβετε.

Είναι σχετικά δύσκολο να κρατάς τη σχέση σου «φρέσκια» όσο περνάει ο καιρός, αλλά ταυτόχρονα αυτό είναι και πολύ όμορφο και αναζωογονητικό όταν συμβαίνει. Χρησιμοποιήστε το χρόνο που περνάτε με τα παιδιά σας όχι μόνο για να περάσουν αυτά καλά, αλλά και εσείς. Ωραίες οι κοινές διακοπές με τα παιδιά αλλά με κάποιον τρόπο θα είναι καλό να βρείτε χρόνο και για σας, χρειάζεται όμως να το οργανώσετε από νωρίς έτσι ώστε να μην ψάχνετε την τελευταία στιγμή.

Οι παππούδες , κάποια κατασκήνωση ή ακόμη και κάποιοι κοντινοί σας που εμπιστεύεστε απόλυτα και μπορούν να κρατήσουν τα παιδιά σας, είναι κάποιες λύσεις για να μπορέσετε να αποδράσετε για λίγες μέρες οι δυο σας και να αναζωογονήσετε τη σχέση σας χωρίς να έχετε το άγχος των παιδιών και της καθημερινής φροντίδας τους. Ξέρω πολλές μαμάδες και μπαμπάδες που δεν θέλουν με τίποτα να αποχωριστούν τα παιδιά τους ούτε μια στιγμή, έτσι όμως συνήθως αργά αλλά σταθερά απομακρύνονται από το σύντροφό τους.

Τρεις, τέσσερις  μέρες μακριά από τα παιδιά σας δεν θα κάνουν σε κανέναν κακό. Αντιθέτως θα τονώσουν ακόμη περισσότερο όλες τις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα στην οικογένεια. Μια ισορροπημένη σχέση μεταξύ των γονιών αντανακλάται αμέσως στα παιδιά που παρακολουθούν και καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ό,τι νομίζουμε. Γι' αυτό μην χάνετε χρόνο και οργανώστε μια μικρή απόδραση με το-την  σύντροφό σας. Λίγες χαλαρές μέρες μαζί του επαναφέρουν τη σχέση σε πολύ καλό επίπεδο.

Μην αισθάνεστε ενοχές να το κάνετε επειδή τρέχατε το χειμώνα και δεν τους αφιερώσατε πολύ χρόνο. Τα παιδιά θα νιώσουν πολύ πιο άσχημα αν καταλάβουν ότι η σχέση σας δεν πάει καλά, από το να τους λείψετε για λίγες μέρες. Στην αρχή μπορεί να είναι δύσκολο και τα παιδιά μπορεί να διαμαρτυρηθούν, αλλά είναι κάτι που θα είναι καλό να καθιερώσετε αν θέλετε να κρατάτε ψηλά το επίπεδο τις σχέσης σας. Άλλωστε θα κάνουν πολλές «αταξίες» όσο θα λείπετε οπότε από ένα σημείο και μετά μπορεί να σας παροτρύνουν να το κάνετε… Ακόμη όμως και αν δεν έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ξεχωριστές διακοπές να έχετε στο μυαλό σας πάντα πώς θα βρίσκετε χρόνο και για  τους δύο σας. Ακόμη και αν αυτό πρέπει να γίνει μια καθορισμένη και συγκεκριμένη στιγμή, να μάθετε να προσαρμόζεστε βάσει της πραγματικότητας και όχι μιας ιδανικής κατάστασης που δεν θα πετύχετε ποτέ.

Ακόμη και ένα ποτό στο μπαλκόνι σας αφού βάλετε τα παιδιά για ύπνο είναι καλύτερο για τη σχέση σας από το να πάτε κατευθείαν για ύπνο, τέτοια μικρά αλλά και άλλα μεγαλύτερα θα σας βοηθήσουν πολύ.  Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι οργάνωση, θέληση αλλά και προσπάθεια.

Ραντεβού την άλλη εβδομάδα.

krommydas-photo
ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.