Αρχική Σχολή Γονέων Γιατί δεν πρέπει να μεγαλώνετε την κόρη σας σαν πριγκίπισσα

Γιατί δεν πρέπει να μεγαλώνετε την κόρη σας σαν πριγκίπισσα

ΠΑΙΔΙ-ΚΑΙ-ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΜε αφορμή τη γέννηση της πριγκίπισσας του Κέιμπριτζ, δείτε γιατί δεν πρέπει να λέτε και να «κατηχείτε» την κόρη σας σαν πριγκίπισσα.

Τι καταλαβαίνει η κόρη σας όταν την λέτε πριγκίπισσα

Αν και οι περισσότερες πριγκίπισσες είναι στην πραγματικότητα ιδιαίτερα επιτυχημένες, μορφωμένες, μιλούν αρκετές γλώσσες και έχουν σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια, το κοριτσάκι σας δεν καταλαβαίνει αυτό κάθε φορά που την αποκαλείτε «πριγκίπισσα» και της αγοράζετε μπλουζάκια με στέμματα. Αυτό που καταλαβαίνει κυρίως από τα παραμύθια είναι ότι οι πριγκίπισσες πρέπει να είναι όμορφες και καλές για να γοητεύσουν τον πρίγκιπα που θα έρθει να τις σώσει από τα προβλήματά τους.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον της κόρης σας;

Η κουλτούρα των πριγκιπισσών παροτρύνει τα κορίτσια να είναι απελπισμένες δεσποινίδες, με μοναδικό σκοπό να είναι όμορφες και να περιμένουν τον όμορφο πρίγκιπα να εμφανιστεί και να τις σώσει για να πάρει αξία η ζωή τους. Λίγοι είναι οι γονείς που παροτρύνουν την ψυχολογία της «πριγκίπισσας - πολεμίστριας» που είναι δυναμική, υπερασπίζεται με ηρωισμό τα δικαιώματά της και έχει τον έλεγχο της μοίρας της.

Δυστυχώς, είναι δύσκολο να αποφύγουμε εντελώς τους συσχετισμούς που η κοινωνία έχει δημιουργήσει μεταξύ κοριτσιών και πριγκιπισσών, άρα καλό θα ήταν να περάσουμε το σωστό μήνυμα από νωρίς στο παιδί μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο thetoc.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.