Αρχική InfoMommy Υγεία Γιατί δεν πρέπει να πατάμε αναβολή στο ξυπνητήρι;

Γιατί δεν πρέπει να πατάμε αναβολή στο ξυπνητήρι;

upnosΠολλοί από εμάς συνηθίζουν να πατούν αναβολή στο ξυπνητήρι κάθε πρωί, με τη λογική ότι θα κερδίσουμε λίγα λεπτά ύπνου παραπάνω. Όμως, σύμφωνα με τον ψυχολόγο Χαλ Έλροντ, όταν πατάμε το πλήκτρο της αναβολής στο ξυπνητήρι κάθε πρωί βάζουμε σε αναμονή τη ζωή μας.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, όλες οι έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά που λέμε στον εαυτό μας για τον ύπνο είναι πιο ισχυρά από τον πραγματικό ύπνο. Για παράδειγμα, όταν την επόμενη μέρα θα σηκωθούμε για να πάμε εκδρομή ή για να γιορτάσουμε ένα σημαντικό γεγονός, τότε δεν μας πειράζει το ξυπνητήρι κι ας έχουμε κοιμηθεί ελάχιστα.

Η θεωρία του βασίζεται στο πόσο σημαντικό είναι αυτό που θα πούμε στον εαυτό μας. Ύστερα από ένα πείραμα που έκανε, κατέληξε ότι όσες ώρες κι αν είχε κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ, αν είχε πείσει τον εαυτό του ότι την επομένη μέρα θα ξυπνούσε κουρασμένος, όντως ξυπνούσε εξαντλημένος και ένιωθε ότι οι ώρες δεν του έφταναν για να ξεκουραστεί. Ακριβώς το ίδιο συνέβαινε και όταν έπειθε τον εαυτό του ότι θα ξυπνήσει ξεκούραστος. Την επόμενη μέρα, άσχετα με τις ώρες που κοιμόταν, ξυπνούσε και ένιωθε χαρούμενος και ξεκούραστος.

Καλό θα είναι να αποφεύγουμε να πατάμε την αναβολή στο ξυπνητήρι μας. Τι προτείνει ο Χαλ Έλροντ ότι θα πρέπει να κάνουμε; Να βάζουμε ένα στόχο για τον οποίο θέλουμε να σηκωθούμε την επόμενη ημέρα. Αυτό θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την όποια δυσκολία, να έχουμε μια ευχάριστη και παραγωγική μέρα και να αποφύγουμε την πιθανότητα να πάθουμε κατάθλιψη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.