Αρχική InfoMommy Μόδα & Ομορφιά Γιατί δεν πρέπει να τρέχουμε όταν φοράμε τα ψηλοτάκουνα μας

Γιατί δεν πρέπει να τρέχουμε όταν φοράμε τα ψηλοτάκουνα μας

woman-in-pain-after-wearing-high-heels_article_newΒλέπετε το λεωφορείο να περνάει σχεδόν από μπροστά σας αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να το προλάβετε; Δεν χρειάζεται να τρέξετε, πόσο μάλλον αν φοράτε τα αγαπημένα σας ψηλοτάκουνα!

Σύμφωνα με νέες έρευνες πάνω στο θέμα που προβληματίζει πολλές γυναίκες ανά τον κόσμο, τα ψηλοτάκουνα μπορούν να αποβούν βλαβερά για την υγεία των ποδιών σας, αν τα φοράτε για να διανύσετε τρέχοντας την παραμικρή απόσταση.

Εννέα στις δέκα γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια παραπονιούνται τακτικά για πόνους, κούραση, μούδιασμα και κάλους. Ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι οι γυναίκες που τρέχουν φορώντας ψηλοτάκουνα είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα στα γόνατα και στα ισχία που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές σοβαρές βλάβες.

woman-with-tired-feet-with-heelsΕπιπλέον, παρατήρησαν μια ενδεχόμενη μείωση στην κίνηση του αστραγάλου, η οποία συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο διαστρέμματος. Όσο ψηλότερο είναι το τακούνι, λένε οι ερευνητές, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος διαστρέμματος στον αστράγαλο. Η συχνή χρήση ψηλοτάκουνων παπουτσιών μπορεί επίσης να συμβάλλει στην οστεοαρθρίτιδα των γονάτων. Η μεγάλη πίεση που ασκείται στα γόνατα όταν τρέχουμε αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου.

Τα τακούνια προσδίδουν στις γυναίκες μικρότερο διασκελισμό, πιο χαριτωμένο βάδισμα και την αίσθηση ότι το πόδι τους φαίνεται πιο λεπτό. Οι ειδικοί θεωρούν ότι με δεδομένη την αυξημένη αντίληψη περί ελκυστικότητας και αυτοπεποίθησης, οι γυναίκες εξακολουθούν να φορούν ψηλά τακούνια παρά τον πόνο που τους προκαλούν.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι όσες αλλάζουν στο τέλος της μέρας τα ψηλοτάκουνα για πιο χαμηλά παπούτσια κάνουν περισσότερο κακό στον εαυτό τους. Αυτό συμβαίνει επειδή ξαφνικά οι μύες τεντώνονται σε μια θέση που δεν έχουν συνηθίσει, προκαλώντας πόνο και δυσφορία. Επιστήμονες στο Manchester Metropolitan University διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που φορούν τακούνια πέντε ημέρες την εβδομάδα επί δύο χρόνια μπορούν να συρρικνώσουν τους μύες τους κατά 13%.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.