Αρχική Quiz Γιατί δημιουργείται αφρός στις θάλασσες;

Γιατί δημιουργείται αφρός στις θάλασσες;

13300958Ο αφρός είναι άθροισμα πολλών φυσαλίδων που σχηματίζονται στην επιφάνεια των υγρών. Στους ωκεανούς οι φυσαλίδες είναι συνήθως διαλυμένο οργανικό υλικό, ενώ οι δυνατοί ανέμοι ή το σκάσιμο των κυμάτων πάνω στις ακτές, ανακατεύουν το νερό με τον αέρα, παράγοντας έτσι τις φυσαλίδες.

Το οργανικό υλικό προέρχεται από διάφορες πηγές, συνήθως από αυξημένη συγκέντρωση βιομάζας, όπως παρατηρείται με την άνθιση του φυτοπλαγκτού, που προκαλεί την ερυθρά παλίρροια ή το θάνατο των ψαριών. Το υλικό επίσης μπορεί να προέρχεται από απόβλητα υπονόμων ή άλλη μορφή απορροής από τη χέρσο. Επιπλέον, υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί που συγκεντρώνουν τον αφρό, ο οποίος συνήθως φθάνει στην παραλία. Ο αφρός της θάλασσας σπάνια φαίνεται στον ανοικτό ωκεανό, επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση οργανική ύλης.
5


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.