Αρχική Quiz Γιατί δημιουργούνται μελανιές όταν χτυπάμε;

Γιατί δημιουργούνται μελανιές όταν χτυπάμε;

dr-sis-bruiseΜια μελανιά προκαλείται όταν τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία καταστραφούν ή σπάσουν ως αποτέλεσμα ενός χτυπήματος στο δέρμα.

Γιατί μελανιές εμφανίζονται πιο συχνά σε μερικούς ανθρώπους από ό, τι σε άλλες?

Η ζημία που απαιτείται για την παραγωγή μια μελανιά ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία. Μώλωπες εμφανίζεται πιο εύκολα στους ηλικιωμένους. Αν και περνά μεγάλο χρονικό διάστημα για να προκληθεί μια μελανιά σε ένα μικρό παιδί σε αντίθεση με μικρές προσκρούσεις και γρατζουνιές που μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένους μώλωπες σε ένα ηλικιωμένο άτομο. Τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται πιο εύθραυστα καθώς γερνάμε και μώλωπες μπορεί να συμβούν ακόμη και χωρίς εμφανή τραυματισμό στους ηλικιωμένους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.