Αρχική InfoTeens Υγεία Γιατί είναι επικίνδυνος ο συνδυασμός τηλεόρασης και κινητού τηλεφώνου;

Γιατί είναι επικίνδυνος ο συνδυασμός τηλεόρασης και κινητού τηλεφώνου;

tvyouthobesityMAINΗ χρήση κινητού τηλεφώνου παράλληλα με την παρακολούθηση τηλεόρασης μπορεί να αποδιοργανώσει τον εγκέφαλο, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα. Μπορεί πολλοί από εμάς να θεωρούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, όμως οι ειδικοί εξηγούν ότι όταν ασχολούμαστε μόνο με ένα πράγμα η πληροφορία αποθηκεύεται στον ιππόκαμπο, εκεί όπου τα δεδομένα οργανώνονται και κατηγοριοποιούνται ώστε να τα θυμόμαστε πιο εύκολα.

Όταν όμως η προσοχή μας διασπάται ανάμεσα σε πολλές οθόνες, η πληροφορία στέλνεται στην περιοχή του εγκεφάλου που ασχολείται με τον σχεδιασμό των κινήσεων και δεν είναι ιδανική για να αποθηκεύει δεδομένα, ώστε να μπορούμε αργότερα να τα ανακαλέσουμε. Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι αν έχουμε πολλές οθόνες μπροστά μας απελευθερώνεται ντοπαμίνη, ορμόνη που θέτει τον εγκέφαλό μας στη ίδια κατάσταση που θα ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης βρήκαν ότι με αυτό τον τρόπο ο εγκέφαλος μαθαίνει να αποθηκεύει τις πληροφορίες στο λάθος σημείο. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα ζήτησε από ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν το κινητό ή το tablet τους, στέλνοντας email ή κοιτώντας τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ συγχρόνως έβλεπαν τηλεόραση. Δήλωσαν ότι αυτό τους έκανε να νιώθουν πιο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί, όμως τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι δεν μπορούσαν στην πραγματικότητα να θυμηθούν πολλά από όσα είχαν δει ύστερα από μισή ώρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.