Γιατί είναι σημαντικό να βάζουμε στόχους στη ζωή μας;

Οι άνθρωποι πρέπει να απασχολούμαστε με κάτι και αν δεν το κάνουμε συνειδητά, τότε θα το κάνουμε ασυνείδητα. Εάν δεν το κάνουμε με έναν ενδυναμωτικό τρόπο, τότε θα το κάνουμε με έναν αποδυναμωτικό τρόπο για τη ζωή μας.

Ας δούμε τώρα τι σημαίνει αυτό. Αυτό σημαίνει ότι οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, τα προβλήματα στις οικογένειες, πολλές φορές τα οικονομικά προβλήματα είναι συμπτώματα που προκαλούμε ασυνείδητα για να γεμίσουμε το κενό που υπάρχει είτε μέσα μας είτε στη ζωή μας.

Γράφει ο Μανώλης Ισχάκης, NLP Life Coach, ιδρυτής του συστήματος επιτυχίας και συγγραφέας του βιβλίου NLP! Το κλειδί του μυαλού μας και του audiobook NLP! Ανακαλύπτοντας την προσωπική μου δύναμη.

Και τι εννοούμε όταν λέμε κενό; Φαντάσου τη ζωή σου σαν έναν λευκό πίνακα. Έχεις δύο επιλογές. Η μία είναι να ζωγραφίσεις ό,τι θέλεις και αγαπάς και η άλλη είναι να αφήσεις τον πίνακα κενό μέχρι να ζωγραφίσει κάποιος άλλος για εσένα πάνω στον πίνακα ή ακόμη και να μαυρίσει από την αχρηστία.

Μέσα από αυτό μπορούμε όλοι να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα στους ανθρώπους δεν είναι ούτε οι κρίσεις πανικού, ούτε η κατάθλιψη, ούτε τα προβλήματα στην οικογένεια τους, ούτε και τα οικονομικά προβλήματα. Όλα αυτά είναι σημάδια ότι είτε ξέχασες να ζωγραφίσεις τον πίνακα της ζωής σου, είτε φοβάσαι να τον ζωγραφίσεις, είτε δεν ξέρεις πώς να το κάνεις.

Το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό γιατί εάν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, τότε είτε δεν θα το κάνεις, είτε θα σταματήσεις να το κάνεις και έτσι κάποια στιγμή θα βρεθείς στο ίδιο σημείο. Και ποιο είναι αυτό το σημείο; Είναι το σημείο που υπάρχει κενό και έρχεται να το γεμίσουν οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, τα προβλήματα στις οικογένειες ή στα οικονομικά.

Με λίγα λόγια, αυτός ο πίνακας της ζωής σου διψάει να τον ζωγραφίσεις. Αυτοί είναι οι στόχοι σου. Τώρα λοιπόν, καταλαβαίνεις γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις στόχους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr