Αρχική Quiz Γιατί γελάμε όταν μας γαργαλάνε;

Γιατί γελάμε όταν μας γαργαλάνε;

family_tickling_feet

Το γέλιο είναι μια περίπλοκη διαδικασία, που απαιτεί το συγχρονισμό πολλών μυών σε όλο το σώμα. Επίσης, το γέλιο αυξάνει την πίεση του αίματος και τους καρδιακούς παλμούς, προκαλεί αλλαγές στην αναπνοή και στα επίπεδα ορισμένων νευροχημικών ουσιών, καθώς και μια πιθανή ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ερευνητές έχουν προσπαθήσει να αποκρυπτογραφήσουν το σκοπό του γέλιου και πολλοί πιστεύουν πως η αιτία του σχετίζεται με τη δημιουργία και ενίσχυση των ανθρώπινων σχέσεων - ένα είδος κοινωνικού σήματος. Μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι γελούν 30 φορές περισσότερο σε κοινωνικά περιβάλλοντα, παρά όταν είναι μόνοι τους. Εκθέσεις αναφέρουν, επίσης, ότι η εμφάνιση του γέλιου μπορεί να έχει προηγηθεί της ανθρώπινης εξέλιξης.

Ποια είναι  η σχέση γαργαλητού και γέλιου;

Το γέλιο που προκαλείται από το γαργαλητό είναι, στην πραγματικότητα, ένα αντανακλαστικό. Οι επιστήμονες δεν έχουν αντιληφθεί πλήρως πώς λειτουργεί, αλλά, επειδή δεν μπορείς να γαργαληθείς μόνος σου, το αντανακλαστικό φαίνεται να απαιτεί και το στοιχείο της έκπληξης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.