Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Γιατί η έγκυος δεν πρέπει να τρώει για δύο;

Γιατί η έγκυος δεν πρέπει να τρώει για δύο;

food_icon6-800x533Οι μέλλουσες μανούλες που παίρνουν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο το παιδί τους να γίνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο αργότερα στη ζωή του, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέτασαν περισσότερα από 5.000 παιδιά και τις μαμάδες τους.

Η εθνική βάση δεδομένων που χρησιμοποίησαν για τις ανάγκες της έρευνας περιείχε πληροφορίες για το δείκτη μάζας σώματος του παιδιού. Στη συνέχεια, διεξήγαγαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τις μητέρες των παιδιών, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για την εγκυμοσύνη τους. Η αύξηση του σωματικού βάρους, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαπίστωσαν ότι αυξάνουν τις πιθανότητες το παιδί να αποκτήσει μεγαλύτερο βάρος από το φυσιολογικό μέχρι την ηλικία των 8 ετών.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "BMC Pregnancy and Childhood" αναφέρει ότι: "Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να συμβουλεύουν έντονα τις γυναίκες να μην καπνίζουν και να εκτελούν ασκήσεις γυμναστικής μέτριας εντάσεως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για την πρόληψη της παχυσαρκίας αργότερα στη ζωή των παιδιών τους".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.