Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Γιατί η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία μας;

Γιατί η μαύρη σοκολάτα κάνει καλό στην υγεία μας;

3dd2da58a79b71e0ce46f4ee6efd52fdΑγαπάτε τη μαύρη σοκολάτα; Μπορείτε να φάτε χωρίς ενοχές, αφού οι επιστήμονες ανακάλυψαν πού οφείλονται οι ευεργετικές της ιδιότητες.

Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες η καθημερινή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει την αρτηριακή πίεση και έχει ιδιαίτερα οφέλη για την καρδιά.

Η ερευνήτρια Maria Moore, από το Πανεπιστήμιο της Λουϊζιάνα, αναφέρει ότι υπάρχουν δύο είδη των μικροβίων του εντέρου.

Τα «καλά» μικρόβια, όπως το Bifidobacterium και τα βακτήρια του γαλακτικού οξέος, ενισχύουν τη δράση της μαύρης σοκολάτας: “Όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα μικρόβια μεγαλώνουν και παράγουν ενώσεις που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτές με τη σειρά τους εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύουν την καρδιά και τις αρτηρίες από πιθανές βλάβες”.

22040-food-chocolate-cocoa-bean-beans

Τα κακά βακτήρια του εντέρου, όπως το Clostridia και ορισμένα στελέχη της Escherichia Coli που προκαλούν φλεγμονές, οδηγούν σε φούσκωμα, διάρροια και δυσκοιλιότητα.

Η έρευνα εξέτασε τρεις τύπους σκόνης κακάο, το ακατέργαστο συστατικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της μαύρης σοκολάτας και περιέχει αντιοξειδωτικές πολυφαινολικές ενώσεις όπως η κατεχίνη, η επικατεχίνη και μία μικρή ποσότητα διαιτητικών ινών.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr. John Finley εξηγεί: “Διαπιστώσαμε ότι τα μεγάλα πολυφαινολικά πολυμερή μεταβολίζονται σε μικρότερα μόρια, τα οποία απορροφώνται πιο εύκολα. Αυτά τα μικρότερα πολυμερή εμφανίζουν αντι-φλεγμονώδη δράση. Όταν αυτές οι ενώσεις απορροφώνται από το σώμα, μειώνουν τις φλεγμονές των καρδιαγγειακών ιστών, μειώνοντας το μακροπρόθεσμο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.