- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;

Αναρωτηθήκατε ποτε γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;

Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι σκληρά και άνοστα αν δεν τα μαγειρέψουμε.

Κρέας

Ο κύριος λόγος που τα μαγειρεύουμε – ψήνουμε, είναι για να σκοτώσουμε τα βακτήρια που περιέχουν. Αν φάμε το κρέας ωμό, είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Παράλληλα, όταν ψήσουμε το κρέας μπορούμε να το κάνουμε πολύ νόστιμο.

Αυγά

Είναι επικίνδυνο να μην βράσουμε τα αυγά, γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος της σαλμονέλας. Έτσι, βράζοντάς τα, είμαστε σίγουροι πως αποφεύγουμε αυτόν τον κίνδυνο.

Ζυμαρικά

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για να μαλακώσουν. Εδώ όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Αν δεν τα μαγειρέψουμε και τα φάμε ώμα, τότε θα δυσκολέψουμε πολύ τον οργανισμό μας κατά τη χώνεψη.