Αρχική Quiz Γιατί μαυρίζουμε όταν καθόμαστε στον ήλιο;

Γιατί μαυρίζουμε όταν καθόμαστε στον ήλιο;

987_1kids_the_beach_clubΌταν καθόμαστε πολλή ώρα στον ήλιο, η υπεριώδης ακτινοβολία εισχωρεί στο δέρμα και τα κύτταρά μας και βλάπτει το RNA και το DNA μας. Για να μας προστατέψει το σώμα μας μαυρίζει και το δέρμα μας σκουραίνει εκκρίνοντας μελανίνη, μια ουσία που μειώνει την εισχώρηση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο σώμα μας.

Με άλλα λόγια, οι ακτίνες UV και διεγείρουν την ήδη υπάρχουσα μελανίνη του σώματός μας και προκαλούν την παραγωγή νέας. Τα μελανοκύτταρά μας παράγουν την ουσία και τη σπρώχνουν έξω από το κύτταρο, με αποτέλεσμα να σκουρύνει το δέρμα μας, να απορροφάει την υπεριώδη ακτινοβολία και να τη μετατρέπει σε θερμότητα. Όταν το χειμώνα η έκθεσή μας στον ήλιο μειωθεί, τα νέα κύτταρα που παράγονται δεν έχουν αυξημένα επίπεδα μελανίνης και «σπρώχνουν» το μαυρισμένο δέρμα, οδηγώντας στην επαναφορά της κανονικής απόχρωσής του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.