Αρχική Γωνιά του μαθητή Γιατί να επιλέξω ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών για το παιδί μου;

Γιατί να επιλέξω ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών για το παιδί μου;

Η εξατομικευμένη εκπαίδευση μάς έρχεται από την αρχαιότητα. Ο Σωκράτης είναι αυτός που τη σκέφτηκε, αλλά αυτός που ανέπτυξε την ιδέα είναι ο Johann Amos Comenius, Τσέχος φιλόσοφος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας του 15ου αιώνα.

Κατά τον Μεσαίωνα, οι ευκατάστατοι της κοινωνίας χρησιμοποιούσαν έναν μορφωμένο ενήλικα για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Τον 18 αιώνα η εξατομικευμένη εκπαίδευση "Madras System" που σκέφτηκε κάποιος κύριος Andrew Bell ως βοήθεια προς φοιτητές από φοιτητές, είχε ως στόχο να βοηθήσει τα ορφανά των στρατιωτών στο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της φοίτησής τους. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία φοιτητής αναλαμβάνει έναν νεότερο φοιτητή που έχει δυσκολίες ή κενά στην παρακολούθηση και κατανόηση των μαθημάτων. Αρχικά, εμφανίζεται ως εθελοντική εργασία και γι’ αυτό μπαίνει σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Γιατί όμως να επιλέξουμε την εξατομικευμένη εκπαίδευση;

Στην τάξη, κάθε μαθητής έχει ένα πνευματικό επίπεδο και ικανότητα αφομοίωσης. Επιπλέον, οι χρονικοί περιορισμοί δεν επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου να παρακολουθούν κάθε μαθητή. Εάν το παιδί σας έχει δυσκολία στον τομέα της εκπαίδευσης, η επιλογή για ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι με έναν αξιόπιστο καθηγητή με εμπειρία σε αυτόν τον τομέα είναι μια ιδανική λύση.

Ο εκπαιδευτικός μπορεί να εντοπίσει εύκολα τα προβλήματα και να παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη στο μαθητευόμενο. Θα προσαρμόσει τη μέθοδο εργασίας στην ικανότητα του μαθητή να αφομοιώσει τα διδάγματα για την επίτευξη των στόχων του μακριά από το αυστηρό πλαίσιο του σχολείου.

Η εξατομικευμένη εκπαίδευση στις ξένες γλώσσες είναι αποτελεσματικότερη γιατί ανταποκρίνεται άμεσα στις ανάγκες και τους στόχους του μαθητευόμενου. Ο μαθητής προχωράει με το δικό του ρυθμό μέσω πρακτικών ασκήσεων και εποπτεύεται από έναν έμπειρο δάσκαλο. Η επίτευξη - σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα - του στόχου του μαθητή, που είναι η απόκτηση ενός ή περισσότερων πιστοποιήσεων, καθώς και ικανοτήτων κατανόησης και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου στις ξένες γλώσσες, είναι απόλυτα εφικτή.

Η εταιρία μας OXFORD GJT® δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο των ιδιαιτέρων από το 1985. Υλοποιεί προγράμματα ωρών με έμπειρους συνεργάτες καθηγητές και καθηγήτριες σε σπίτια, αλλά και σε εταιρίες μέσα από τα επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ.

Σοφία Μιχαήλ
Καθηγήτρια Γαλλικών
Υπεύθυνη Σπουδών της OXFORD GJT®


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.