Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Γιατί οι έφηβοι γυρνούν τη πλάτη στο Facebook;

Γιατί οι έφηβοι γυρνούν τη πλάτη στο Facebook;

facebook1Μπορεί να ζούμε στην εποχή των κοινωνικών δικτύων και της πλήρους διαφάνειας των προσωπικών μας δεδομένων αλλά σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδρυμα Pew Research οι έφηβοι που μέχρι πρότινος έπιναν "νερό" στο όνομά του Facebook πλέον το απαρνούνται και ασχολούνται με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που υποκαθιστούν το Facebook. Γιατί όμως του γυρίζουν την πλάτη; Γιατί αναζητούν κάτι πιο «αυθεντικό» είναι η πρώτη τους δικαιολογία. Αλλά παραδέχονται πως προτιμούν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης χωρίς γονείς, αφού στο Facebook πλέον έχουν λογαριασμό μέχρι και οι... παππούδες τους!

Ειδικότερα, οι έφηβοι στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στο Tumblr και το Twitter που δεν συγκεντρώνει την προτίμηση των γονέων. Γονείς που λειτουργούν ως άγρυπνοι φρουροί, ηλικιωμένοι χρήστες και το «δράμα» του Facebook έχει κουράσει τους έφηβους όπως παραδέχονται στην έρευνα. Δεν διαγράφουν βέβαια τους λογαριασμούς που έχουν εκεί, απλά τους χρησιμοποιούν λιγότερο δείχνοντας προτίμηση στον τρόπο επικοινωνίας που γίνεται με ένα μήνυμα λίγων χαρακτήρων ή μία φωτογραφία, όπως συμβαίνει στο Twitter ή το Instagram.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.