Αρχική InfoTeens Υγεία Γιατί οι έφηβοι πρέπει να μασάνε τσίχλες;

Γιατί οι έφηβοι πρέπει να μασάνε τσίχλες;

young-girl-blowing-bubble-gumΓράφει η Νεστορή Βασιλική, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Τα προηγούμενα χρόνια, τσίχλες και διατροφή θεωρούνταν ανθυγιεινή συνήθεια, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, λόγω της ποσότητας της ζάχαρης που περιείχαν και που έκανε αναμφισβήτητα μεγάλο κακό στα δόντια. Στην σημερινή εποχή, οι τσίχλες βελτιώθηκαν κατά πολύ στην γεύση και στα συστατικά, ώστε να μην περιέχουν καθόλου ζάχαρη αλλά γλυκαντικές ουσίες. Οι σημαντικότερες γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν είναι :

Η ασπαρτάμη : θεωρείται αμφιβόλου ποιότητας γλυκαντική ουσία και η χρήση της άρχισε να εγκαταλείπεται όταν αρκετές έρευνες διαπίστωσαν και επιβεβαίωσαν την βλαβερή επίδραση της στην υγεία.

Η ξυλιτόλη : είναι γλυκαντικός παράγοντας που βρίσκεται στην φύση και βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας. Είναι ασφαλής και έχει την έγκριση του FDA και του JEFCA.

Ηστέβια : σχετικά καινούρια γλυκαντική ουσία που προέρχεται από το ομώνυμο φυτό και με τα μέχρι σήμερα δεδομένα θεωρείται ασφαλής.

Έρευνες που διεξήχθησαν σε ολόκληρο τον κόσμο σχετικά με το μάσημα της μαστίχας στην διατροφή μας, έδωσαν αποτελέσματα που εξέπληξαν τον ιατρικό κόσμο! Το μάσημα της μαστίχας και της τσίχλας έχει αρκετά πλεονεκτήματα γιατί:

Βελτιώνει την πέψη : αυξάνει τον σχηματισμό του σάλιου το οποίο με την κατάποση ταξιδεύει στο στομάχι και με την βοήθεια της λυσοζύμης, ενός ενζύμου που βρίσκεται στο σάλιο, βοηθά στην διαδικασία της πέψης.

Βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της καούρας και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης : η αυξημένη παραγωγή του σάλιου εμποδίζει την παραγωγή πολλών οξέων στο στομάχι και άρα προστατεύει από τα συμπτώματα της καούρας και της παραγωγής όξινων υγρών στο στομάχι.

teenage_boy_blowing_blowing_g_gum_bubble_and_listening_to_music_384gan00537

Είναι αγχολυτικό : το μάσημα της μαστίχας και της τσίχλας και η συγκέντρωση του μυαλού σε αυτό, βοηθά να αποβάλλουμε το άγχος και στρες γιατί είμαστε συγκεντρωμένοι στο ίδιο το μάσημα της τσίχλας.

Βοηθά στην συγκέντρωση του μυαλού και μας κρατά ξύπνιους.

Βοηθά την απώλεια βάρους γιατί μας δίνει την αίσθηση του γλυκού, κάτι που μπορεί να μας αποτρέψει από το να καταναλώσουμε ένα γλυκό γεύμα.

Ενισχύει την μνήμη : το μάσημα της μαστίχας και της τσίχλας προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού και άρα καλύτερη οξυγόνωση των ιστών και του εγκεφάλου, κάτι που μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της μνήμης.

Περιέχουν πρόσθετα θρεπτικά συστατικά : όπως βιταμίνη C.

Βοηθούν στην στοματική υγιεινή : βελτιώνουν την κακοσμία του στόματος και την υπέραναπτυξη βακτηριδίων που προκαλούν τερηδόνα.

Καίει θερμίδες : όταν μασάμε μαστίχα και τσίχλα, οι μύες του στόματος κάνουν καύση 10 περίπου θερμίδων την ώρα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.