Αρχική Σχολή Γονέων Γιατί οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες;

Γιατί οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες;

First-Aid

Στην σημερινή εποχή, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι σηκώνουν το κεφάλι του παιδιού ψηλά, όταν αιμορραγεί η μύτη του. Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να υποχρεώνουν το παιδί να καταπιεί το αίμα του και να αυξάνουν την πιθανότητα να πάει στους πνεύμονες αντί για το στομάχι. Μια ακατάσχετη αιμορραγία από την μύτη που διαρκεί πάνω από 20’-30’, μπορεί να οδηγήσει το θύμα σε καταπληξία, ακόμα και τον θάνατο.
Ως επίσης, η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, χτυπά κάποιον στην πλάτη ενώ βήχει, σε περίπτωση πνιγμονής από τροφή ή βάζουν το δάχτυλο στο στόμα του παιδιού και ψάχνουν στα τυφλά για να βγάλουν το τρόφιμο ή το αντικείμενο που έχει φράξει τον λαιμό. Πρακτικές που, μπορεί σε μερικές περιπτώσεις από τύχη να έχει βοηθηθεί το παιδί ή ο ενήλικας, αλλά ως επί το πλείστον, μπορεί να βλάψουν περισσότερο καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σταθεί το αντικείμενο πιο χαμηλά στον λαιμό  με επικίνδυνες συνέπειες για την ζωή.
Οι γονείς συχνά έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και κάποιες από αυτές, απειλούν την ζωή του παιδιού: πτώσεις, εγκαύματα, δηλητηριάσεις, πυρετικοί σπασμοί, σπάσιμο δοντιού, αιμορραγίες είναι από τα πιο συχνά περιστατικά που συμβαίνουν στο σπίτι, μερικά από αυτά και στο σχολείο.
Έχοντας στο σπίτι μας ή στην εργασία μας κάποιον που να γνωρίζει πώς να μας βοηθήσει αν κινδυνεύσουμε, μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια. Αλλά και ο γνώστης Πρώτων Βοηθειών νιώθει ασφάλεια, ειδικά για τα μέλη της οικογένειας του, γνωρίζοντας ότι σε μια κρίσιμη στιγμή θα μπορέσει να τα βοηθήσει ή και να τα σώσει

Οι  πρώτες βοήθειες δεν είναι ιατρική πράξη. Είναι μια σειρά σωστών ενεργειών που κάνουμε στο θύμα ή πάσχοντα ώστε να διατηρηθεί η ζωή και να μην υπάρξουν επιπρόσθετες, μόνιμες ή προσωρινές βλάβες , έως ότου έρθει επαγγελματική βοήθεια.

Για τους γονείς και όσους ασχολούνται με παιδιά (παππούδες, γιαγιάδες, babysitters, εκπαιδευτικούς), που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στην σωστή και ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών παρέχουμε σεμινάριο στις «Επείγουσες Παιδιατρικές Βοήθειες» (http://www.medical-firstaid.gr/seminaria-/epeigouses-paidiatrikes-boetheies/), το Σάββατο 7/3 και ώρες 9.00-16.00.

 
Για τους αναγνώστες του infoKids, γίνεται έκπτωση 15 € για εγγραφές έως και 2/3, αρκεί να γράψετε στα σχόλια της φόρμας εγγραφής «infokids».

Για όσους δεν τους ενδιαφέρει η πιστοποίηση και θέλουν να μάθουν πρώτες βοήθειες για την οικογένειά τους, την Τετάρτη 4/3 και ώρες 18.00-20.30, παρέχουμε «Μαθήματα α΄βοηθειών για την Οικογένεια»,(http://www.medical-firstaid.gr/family-first-aid/),σε βασικά περιστατικά που αφορούν τα παιδιά, με ειδική τιμήν για τους αναγνώστες του infokids, 15€.

Website:   http://www.medical-firstaid.gr/
Email:    info@medical-firstaid.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.