Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Γιατί οι γυναίκες δεν εξελίσσονται επαγγελματικά όσο οι άντρες; Οι απαντήσεις στο “Lean in. Βγείτε μπροστά»

Γιατί οι γυναίκες δεν εξελίσσονται επαγγελματικά όσο οι άντρες; Οι απαντήσεις στο “Lean in. Βγείτε μπροστά»

Lean in

Σε μια εποχή που οι άντρες κατέχουν ακόμα τη συντριπτική πλειοψηφία των ηγετικών θέσεων στις επιχειρήσεις και τη δημόσια διοίκηση, η Σέρυλ Σάντμπεργκ, Διευθύντρια Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Facebook στις ΗΠΑ και μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς, εκδίδει το Lean In, ένα βιβλίο που εξετάζει γιατί οι γυναίκες έχουν μείνει πίσω σ’ αυτόν τον τομέα, εξηγεί τις αιτίες και προτείνει απλές λύσεις ώστε να μπορέσουν όλες αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να κατακτήσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους.
Πριν γίνει το Νο 2 στην ιεραρχία του Facebook, η Σάντμπεργκ είχε εργαστεί σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Google αλλά και στην Παγκόσμια Τράπεζα και πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις «50 Πιο Ισχυρές Γυναίκες στις Επιχειρήσεις» του Fortune και στους «100 Ανθρώπους με τη Μεγαλύτερη Επιρροή» του Time. Αφορμή για το βιβλίο της στάθηκε η ομιλία της στο TED 2010, στην οποία περιέγραφε πώς οι γυναίκες, άθελά τους και ασυνείδητα, βάζουν εμπόδια στην εξέλιξη της καριέρας τους.

Η ομιλία, της οποίας το βίντεο έχει πλέον πάνω από 2.000.000 προβολές, ενθάρρυνε τις γυναίκες να «καθίσουν στο τραπέζι» ισότιμα με τους άντρες, να επιδιώξουν τις προκλήσεις, να πάρουν ρίσκα και να κυνηγήσουν τους στόχους τους με γνώμονα το τι μπορούν και θέλουν να κάνουν, όχι το τι δεν μπορούν.

«Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο κόσμος διευθύνεται πάντα από άντρες» γράφει η Σάντμπεργκ. «Αυτό σημαίνει ότι, όταν λαμβάνονται στρατηγικές αποφάσεις, η φωνή μας δεν ακούγεται». Συγκεκριμένα, σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι γυναίκες κατέχουν μόλις το 16% των θέσεων στα Δ.Σ. των επιχειρήσεων και λιγότερο από το 5% των κορυφαίων θέσεων σε μεγάλες επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα, αμείβονται κατά 22% λιγότερο από τους άντρες ομολόγους τους, ενώ κατέχουν μόλις το 21% των κοινοβουλευτικών θέσεων.

Το βιβλίο κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.

www.patakis.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.