Αρχική InfoMommy Σχέσεις Γιατί οι γυναίκες κοιμούνται λιγότερο από τους άνδρες;

Γιατί οι γυναίκες κοιμούνται λιγότερο από τους άνδρες;

couples-sleep-lack-of-relationship-stress-jpg_134713Φαίνεται ότι για τις γυναίκες το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας δεν σταματούν ούτε κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου.

Παρά το γεγονός ότι περνούν πολλές ώρες ξαπλωμένες στο κρεβάτι, δεν καταφέρνουν να κοιμηθούν περισσότερο από τους άνδρες, όπως αποκάλυψε πρόσφατη μελέτη.

Οι ερευνητές εξέτασαν 8.500 Βρετανούς και διαπίστωσαν ότι ο μέσος άνθρωπος σηκώνεται από το κρεβάτι 8 ώρες και 41 λεπτά ύστερα από τη στιγμή που ξαπλώνει. Ωστόσο, μόλις 6 ώρες και 53 λεπτά ισοδυναμούν στον πραγματικό χρόνο που ξοδεύει για να κοιμηθεί.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν μέσο όρο ύπνου 6 ώρες και 48 λεπτά, 11 λεπτά λιγότερα από τον άνδρα του σπιτιού.

busy_mom_kidsΗ ερευνήτρια Yue Leng από το Πανεπιστήμιο του Cambridge επισήμανε ότι η διαρκής προσπάθεια των γυναικών να διαχειριστούν συγχρόνως την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή δεν τους επιτρέπει να κοιμηθούν όσο ήρεμα θα ήθελαν. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο των γυναικών είναι η έμμηνος ρύση, η εγκυμοσύνη ή η εμμηνόπαυση.

Τα αποτέλεσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Sleep Medicine και αποκάλυψαν επίσης ότι οι παντρεμένοι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα από εκείνους που βρίσκονται σε διάσταση ή έχουν ήδη χωρίσει.

Η μέση ώρα ύπνου για τους συμμετέχοντες τις καθημερινές ήταν στις 22:41 και τα Σαββατοκύριακα στις 22:53, ενώ ανέφεραν ότι το ξυπνητήρι τους χτυπάει στις 7:17 κάθε πρωί, μισή ώρα νωρίτερα απ’ ότι τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Η έρευνα, μέρος της οποίας χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο, μπορεί να βοηθήσει στη σύνδεση μεταξύ της υγείας και του ύπνου. Έτσι, οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους και να περιορίσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.