Αρχική InfoMommy Σχέσεις Γιατί οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται τον Ιανουάριο;

Γιατί οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται τον Ιανουάριο;

Couple have fallen out over a disagreementΜαζί με το νέο έτος έρχονται συνήθως και τα νέα ξεκινήματα. Ο Ιανουάριος είναι για πολλούς ο μήνας των αλλαγών, η αφετηρία για νέες εκκινήσεις.

Ωστόσο, για άλλους θα μπορούσε να θεωρηθεί και το τέρμα. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι ο πρώτος μήνας του έτους είναι η περίοδος όπου διαλύονται οι περισσότερες σχέσεις, με το 1/5 των ερωτηθέντων να συμμερίζεται τη συγκεκριμένη άποψη. Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι το 48% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση είχε ήδη συνάψει μία νέα σχέση.

Fighting-CoupleΤο άγχος των Χριστουγέννων και η έντονη επιθυμία να αποκοπούν από ο,τιδήποτε τους χάλασε τη διάθεση την περασμένη χρονιά θεωρήθηκαν οι βασικότερες αιτίες διακοπής μιας σχέσης.

Ο δεύτερος πιο συνηθισμένος μήνας για να χωρίσει κανείς είναι ο Δεκέμβριος, ενώ ακολουθεί ο Μάρτιος. Εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι χώρισαν από το ταίρι τους τον Ιανουάριο ρωτήθηκαν εάν η δεδομένη εποχή του χρόνου επηρέασε την απόφαση τους, με το 62% να απαντάει θετικά.

Άλλοι λόγοι που συνέβαλαν στο χωρισμό ήταν τα οικονομικά προβλήματα, οι καταθλιπτικές καιρικές συνθήκες και οι πιέσεις που δέχονταν από τον οικογενειακό κύκλο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.