Γιατί οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται τον Ιανουάριο;

Couple have fallen out over a disagreementΜαζί με το νέο έτος έρχονται συνήθως και τα νέα ξεκινήματα. Ο Ιανουάριος είναι για πολλούς ο μήνας των αλλαγών, η αφετηρία για νέες εκκινήσεις.

Ωστόσο, για άλλους θα μπορούσε να θεωρηθεί και το τέρμα. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι ο πρώτος μήνας του έτους είναι η περίοδος όπου διαλύονται οι περισσότερες σχέσεις, με το 1/5 των ερωτηθέντων να συμμερίζεται τη συγκεκριμένη άποψη. Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι το 48% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση είχε ήδη συνάψει μία νέα σχέση.

Fighting-CoupleΤο άγχος των Χριστουγέννων και η έντονη επιθυμία να αποκοπούν από ο,τιδήποτε τους χάλασε τη διάθεση την περασμένη χρονιά θεωρήθηκαν οι βασικότερες αιτίες διακοπής μιας σχέσης.

Ο δεύτερος πιο συνηθισμένος μήνας για να χωρίσει κανείς είναι ο Δεκέμβριος, ενώ ακολουθεί ο Μάρτιος. Εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι χώρισαν από το ταίρι τους τον Ιανουάριο ρωτήθηκαν εάν η δεδομένη εποχή του χρόνου επηρέασε την απόφαση τους, με το 62% να απαντάει θετικά.

Άλλοι λόγοι που συνέβαλαν στο χωρισμό ήταν τα οικονομικά προβλήματα, οι καταθλιπτικές καιρικές συνθήκες και οι πιέσεις που δέχονταν από τον οικογενειακό κύκλο.