Αρχική Quiz Γιατί όταν τινάζουμε τα βρεγμένα χέρια μας, φεύγουν οι σταγόνες του νερού;

Γιατί όταν τινάζουμε τα βρεγμένα χέρια μας, φεύγουν οι σταγόνες του νερού;

AQ-Aqua-001_Aqueduck-Per-lavarsi-le-mani_1Ένας από τους θεμελιώδεις νόμους της φυσικής, είναι ο πρώτος νόμος του Νεύτωνα. Σύμφωνα με τον οποίο ένα σώμα παραμένει ακίνητο ή συνεχίζει να κινείται ευθύγραμμα και ομαλά (δηλ. με σταθερή ταχύτητα), εφόσον η συνισταμένη δύναμη που ασκείται στο σώμα είναι μηδέν. Ονομάζεται και νόμος της αδράνειας (αδράνεια, η τάση των σωμάτων να αντιστέκονται σε οποιαδήποτε μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης).

Επομένως όταν κινούμε με δύναμη τα χέρια μας προς τα κάτω αυτά, καθώς και οι σταγόνες που υπάρχουν πάνω τους, επιταχύνονται και στη συνέχεια επιβραδύνονται απότομα. Τότε οι σταγόνες, λόγω αδράνειας, προσπαθούν να διατηρήσουν την αρχική τους κινητική κατάσταση, δηλαδή να κινηθούν με την ίδια ταχύτητα ακόμα και μετά το σταμάτημα της κίνησης των χεριών, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τα χέρια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.