Γιατί πολλές παιδικές χαρές συνεχίζουν να παραμένουν κλειστές;

Με χαρά και ανακούφιση υποδέχθηκαν οι γονείς αλλά ιδιαιτέρως τα παιδιά την απόφαση να ανοίξουν εκ νέου οι παιδικές χαρές  προχθές, τόσο στην Αττική μετά από σχεδόν τρεις μήνες που είχαν βάλει λουκέτο λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η πανδημία αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Κι όμως σε πολλούς Δήμους που οι οικογένειες έσπευσαν να πάνε με τα παιδιά στην παιδική χαρά διαπίστωσαν ότι αρκετές εξ αυτών συνεχίζουν να παραμένουν ερμητικά κλειστές. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Περιστερίου που σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου, σε ερώτηση που απηύθυναν προς τον ΕΟΔΥ για το αν θα έπρεπε να ανοίξουν και οι παιδικές χαρές μαζί με τα πάρκα , η απάντηση ήταν αρνητική και επισημάνθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι δεν πρέπει ακόμα να ανοίξουν οι παιδικές χαρές.

Εντούτοις πολλοί Δήμοι επέλεξαν να τις επαναλειτουργήσουν με δική τους ευθύνης. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα με το άνοιγμα των παιδικών χαρών είναι και διαδικαστικό αφού για να ανοίξουν θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε μια φύλακας που θα ορίζει ποιος θα μπαίνει μιας και υπάρχει περιορισμός 1 ατόμου ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.