Αρχική InfoMommy Υγεία Γιατί πονάει το στήθος μου;

Γιατί πονάει το στήθος μου;

Ο πόνος στο στήθος, όταν ξεπερνά σε διάρκεια και ένταση τα φυσιολογικά όρια των πόνων της περιόδου, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός και συνήθως κακός οιωνός, όπως αναφέρει ο Dr. Νικόλαος Ναούμ Μ.D. Μαιευτήρας Χειρουργός – Γυναικολόγος.

Τι είναι η μαστοδυνία;

Όπως υποδεικνύει και η ετυμολογία της λέξης, μαστοδυνία είναι ο πόνος που αισθανόμαστε στο στήθος, είτε μονόπλευρα, είτε αμφοτερόπλευρα. Η θεραπεία και η παρακολούθηση κρίνεται αναγκαία και για να ανακουφιστεί η ασθενής, αλλά και για να προληφθεί η δημιουργία κάποιας καλοήθους μαστοπάθειας που με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού.

Τα αίτια

  1. Η μαστοδυνία μπορεί να προκληθεί από μια απλή ορμονική διαταραχή που οδηγεί σε συμφόρηση του μαστού.
  2. Ένας ανώμαλος εμμηνορησιακός κύκλος μπορεί επίσης να προκαλέσει μαστοδυνία. Συγκεκριμένα, η ανισορροπία του κύκλου της περιόδου προκαλεί γήρανση του μαστού και κατά συνέπεια αλλοιώσεις, πόνο και βέβαια τον κίνδυνο για δημιουργία καρκίνου του μαστού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.