Αρχική Γωνιά του μαθητή Γιατί τα αγόρια προτιμούν τα βιντεοπαιχνίδια από τα παιδικά βιβλία;

Γιατί τα αγόρια προτιμούν τα βιντεοπαιχνίδια από τα παιδικά βιβλία;

story_tellingΤα αγόρια δεν συμπαθούν την ανάγνωση βιβλίων λόγω της έντονης γυναικείας επιρροής στην παιδική λογοτεχνία, σύμφωνα με τον βραβευμένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Jonathan Emmett.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι τα αγόρια στερούνται ό, τι τους αρέσει στα βιβλία, όπως τους οξύθυμους πειρατές, τις εντυπωσιακές μάχες ή τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με διαστημικά σκάφη, και έτσι στρέφονται στην αναζήτηση της δράσης μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια.

“Υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα στο ποσοστό αναλφαβητισμού ανάμεσα στα δύο φύλα. Τα αγόρια έχουν χαμηλότερες επιδόσεις στη λογοτεχνία και δεν διαβάζουν τόσα βιβλία όσα τα κορίτσια. Θεωρώ ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παιδική λογοτεχνία κυριαρχείται από γυναίκες”, αναφέρει ο Jonathan Emmett.

Ο έμπειρος συγγραφέας και εικονογράφος εξέτασε 450 κριτικές βιβλίων και διαπίστωσε ότι το 41% των κριτικών για παιδικά βιβλία φαντασίας προέρχονταν από άνδρες, αλλά περισσότερα από τα 2/3 αυτών ήταν αποτέλεσμα γυναικείας δουλειάς.

Μάλιστα, ο Jonathan Emmett βασίστηκε στην προσωπική του εμπειρία, εξηγώντας ότι μόνο 2 από τους 50 συγγραφείς με τους οποίους έχει συνεργαστεί ήταν άνδρες.

Το κενό στην ικανότητα ανάγνωσης μεταξύ των αγοριών και των κοριτσιών είναι εμφανές ήδη από την ηλικία των 5 ετών, γεγονός που μεταφράζεται σε διαφορά ενός σχολικού έτους όσον αφορά τις επιδόσεις των δύο φύλων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.