Αρχική Quiz Γιατί τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους το φθινόπωρο;

Γιατί τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους το φθινόπωρο;

Wallpapers-Fall-biking-trees-leaves Τα δέντρα ρίχνουν τα φύλλα τους το φθινόπωρο σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουν ενέργεια για το χειμώνα και για να προστατευτούν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το χειμώνα, λόγω των παγωμένων και ξηρών ανέμων, αν ένα δέντρο κρατήσει τα φύλλα του, λόγω απουσίας φωτός, τα φύλλα συμβάλλουν ώστε το δέντρο να ξεραθεί και να ”πεθάνει” γρήγορα λόγω έλλειψης υγρασίας. Αν τα φύλλα τα χτυπάει ο ξηρός άνεμος, χωρίς την ύπαρξη φωτός, τότε το δέντρο χάνει πολύ γρήγορα την υγρασία του μέσω της μεγάλης επιφάνειας που είναι εκτεθειμένη στον άνεμο, λόγω των φύλλων.

Η διαδικασία

Όσο μικραίνουν οι μέρες, τόσο τα φυλλοβόλα δέντρα αρχίζουν να ”ετοιμάζονται” για το χειμώνα. Η χλωροφύλλη που παράγεται στα φύλλα (και είναι υπεύθυνη για το πράσινο χρώμα τους), μειώνεται λόγω της μείωσης της φωτοσύνθεσης. Έτσι, τα φύλλα χάνουν το πράσινο χρώμα τους σταδιακά και ετοιμάζονται για αποχώρηση!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.