Αρχική Infokids Υγεία Γιατί τα κορίτσια προτιμούν τις πριγκίπισσες με ξανθά μαλλιά;

Γιατί τα κορίτσια προτιμούν τις πριγκίπισσες με ξανθά μαλλιά;

1018772_1Οι πιο κερδοφόρες πριγκίπισσες της Disney είναι εκείνες με λευκό δέρμα και πλούσια ξανθά μαλλιά, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα. Πού οφείλεται άραγε αυτή η προτίμηση των παιδιών;

Σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα, η πριγκίπισσα Elsa έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις στο eBay από τον Μάιο του 2013, πράγμα το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι η ταινία «Ψυχρά κι Ανάποδα» γνωρίζει τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια.

1415053649772_Image_galleryImage_Dadaviz_s_Jody_Sieradzki_Ακόμα κι αν δεν λάβουμε υπόψη την πρωτιά της Elsa, οι προτιμήσεις των μικρών αγοραστών κυμαίνονται στο ίδιο μοτίβο, με τη Σταχτοπούτα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τη Χιονάτη να ακολουθεί. Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι η Jasmine και η Tiana από την ταινία «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος» (οι μοναδικές έγχρωμες ηρωίδες που συμμετείχαν στην έρευνα) έχουν σημειώσει τις λιγότερες πωλήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, ωστόσο, ο συσχετισμός αυτός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το χρώμα των μαλλιών και τον τόνο του δέρματος. Οι προτιμήσεις των παιδιών για συγκεκριμένες πριγκίπισσες μπορεί κάλλιστα να οφείλονται στην επιτυχία των ταινιών στις οποίες συμμετέχουν, ανεξάρτητα από την εξωτερική τους εμφάνιση. Πράγματι, η ταινία «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος» έκοψε πολύ λίγα εισιτήρια, γεγονός που επιβεβαιώνει και η χαμηλή θέση της ηρωίσας Tiana στο γράφημα.

Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, οι επαναλαμβανόμενες διαφημίσεις και οι εκ νέου εκδόσεις της Σταχτοπούτας και της Χιονάτης είναι πολύ περισσότερες από οποιασδήποτε άλλης πριγκίπισσας της Disney.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.